Su Kayak Merkezi Şanlıurfalıların Hizmetinde

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan GAP SUKAY (Su Kayak Merkezi) gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Su Kayak Merkezi Şanlıurfalıların Hizmetinde

Törene katılarak SUKAY'ın açılışını gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Hep birlikte geleceğin Şanlıurfa'sını inşa edeceğiz" dedi. 

Güneydoğu'da bir ilk olan ve Şanlıurfa'da su sporları adına her türlü sosyal donatıyı içinde bulunduran GAP SUKAY, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vizyonel yaklaşımıyla Şanlıurfalıların hizmetine sunuldu. 

35 bin metrekarelik 1.5 metre derinliğinde gölet, 5 bin metrekarelik yapay adadan oluşan ve spor alanlarının yer aldığı GAP SUKAY, Bölgenin yıllardır beklediği su sporlarını ilk kez gençlerin hizmetine açtı. 

Vatandaşların sosyal donatılarla keyifli zaman geçireceği 81 bin metrekare üzerine kurulan Modern tesiste, Restoran, kafeterya, açık kapalı yüzme havuzları, biyolojik gölet, temalı bahçeler,çocuk oyun ve oturma alanları, ülkeler mutfağı, koşu parkuru, etkinlik meydanları, su oyunlu havuzlar ve atletizm sahası gibi sosyal amaçlı kullanım alanlarını bünyesinde bulunduruyor.

 

Şanlıurfa- Mardin yolu üzerinde bulunan, Tesisin açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

BAKAN ÇELİK, "HEP BİRLİKTE GELECEĞİN ŞANLIURFA'SINI İNŞA EDECEĞİZ" 

Tesisin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Faruk Çelik, vaat ettikleri projeleri bir bir gerçekleştirirlerinin altını çizdi. 

"Gençlere ve Şanlıurfalılara sosyal tesis olarak vaad ettiğimiz SUKAY Projemiz, Büyükşehir Belediyesi'nin gayretiyle tamamlandı" diyen Bakan Faruk Çelik, özverili çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti. 

Şanlıurfa'da büyük projeleri bir bir gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Faruk Çelik, "Şanlıurfa'nın tüm ilçelerine yapmayı planladığımız yüzme havuzları, kültür merkezleri ve bir çok projeyi yapmaya başladık. İnşallah Bayram'dan sonra yeni bir döneme başlayarak Şanlıurfa'da bir çok yatırımı gerçekleştireceğiz. Allah'ın izniyle Ankara'nın imkanlarını daha çok buraya getireceğiz. Şanlıurfalı kardeşlerimizle kol kola herkesin imrendiği geleceğin Şanlıurfa'sını inşa edeceğiz" şeklinde konuştu 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, ŞANLIURFA SUKAY'LA BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan GAP SUKAY Projemizin gençliğe ve Şanlıurfalılara hayırlı olmasını dileyen Başkan Nihat Çiftçi, "Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in girişimleri ve önderliği sonucunda Şanlıurfa'ya bu güzel tesisi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. 

GAP SUKAY'ın yapım aşamasını ve özelliklerini anlatarak sözlerine devam eden Başkan Nihat Çiftçi, "Gençliğe yönelik yapmış olduğumuz bu güzel çalışmanın devamını gerçekleştireceğiz. 81 bin metrekare alan üzerine 35 bin metrekare su gölet alanı, bin 500 metrekare sosyal alanı, restorant, kefeler ve çevre düzenlemesiyle Şanlıurfa için prestijli bir proje olmuştur. Bu güzel projede emeği geçen işçisinden mimarına kadar herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'mız bölgenin parlayan yıldızı oluyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte Şanlıurfa'yı geleceğe taşıma anlamında hep birlikte çalışıyoruz. Şanlıurfa'ya vizyon olarak   kazandırdığımız bu projeyle bir adım daha geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Katkılarından dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik ve tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, "Şanlıurfa'mızda gerçekleştirilen güzel projelerle ülkemiz ve şehrimiz 2023 hedeflerine güzel bir şekilde ilerliyor. Bu günde güzide bir tesisimizin açılışına hep birlikte şahit oluyoruz. Şehrin gelişiminde katkısı olacak bu güzel tesisimizin tamamlanmasında yüreğini ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Öte yandan törene gelen vatandaşlar, profesyonel ekipler tarafından gölette yapılan kano, su kayağı ve jet ski gösterilerini beğeniyle izledi.

 

Ayrıca törenin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları vatandaşlarla bayramlaştılar

 

 

 

 



6 Temmuz 2016 �ar�amba 20:47

http://www.urfa63haber.com/haber/su-kayak-merkezi-sanliurfalilarin-hizmetinde-2969.html