Akçakale'de Temeli Atma Töreni

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Akçakale'deki projeleri birbiri ardına sürüyor.

Akçakale'de Temeli Atma Töreni

İlçenin alt ve üst yapısında bir çok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bu kez semt pazarı ve spor kompleksinin temel atımını gerçekleştirdi. 

İlçelerde spor kompleksleri ve modern semt pazarı yapımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Akçakale'de düzenlenen temel atma töreni ile ilçeye yeni hizmetler kazandırmaya devam ediyor.

Akçakale'de alt ve üst yapı çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, gençleri sportif aktivitelere yönlendirmek için ilçenin Yenişehir Mahallesi Mimar Sinan Caddesinde spor kompleksi, İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki alanda ise semt pazarı yapmak için temel atım töreni düzenledi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Meclis Üyeleri, AK Parti Harran ve Akçakale İlçe Teşkilatları, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve çok sayıda Akçakaleli vatandaş katıldı.   

AYHAN, "BÜYÜKŞEHİR, İLÇEMİZE ÖNEM VERİYOR" 

Sıcak havaya rağmen temel atım töreni için alana gelen Akçakaleli vatandaşlara ilk olarak seslenen Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Büyükşehir Belediyesi'nin Akçakale'ye büyük önem verdiğini ve birbiri ardına hayata geçen projeler sayesinde ilçenin çehresinin değiştiğini söyledi.

Alt ve üst yapıdaki çalışmalar sayesinde ilçenin uzun yıllar sorun yaşamayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ayhan, "Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. İlçemiz için çok güzel çalışmalar yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Bu çalışmalarda özellikle Başkanımız Nihat Çiftçi'nin de apayrı bir gayreti vardır" dedi. 

YILMAZTEKİN, "AK BELEDİYELER HALKIMIZIN HİZMETİNDE" 

Abdulhakim Ayhan'ın konuşmasının ardından kürsüye gelerek Akçakalelileri selamlayan AK Parti Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin ise AK Parti hükümetlerinin desteği ile Türkiye'de çok büyük gelişmeler yaşandığını söyledi.

Akçakale'nin her geçen gün gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunun da altını çizen Milletvekili Yılmaztekin, "Büyükşehir Belediyemiz sağ olsunlar gençlerimize ve halkımıza yönelik bir projeyi daha hayata geçiriyorlar. Yapılacak spor sahası sayesinde gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde spor yapmanın tadını çıkaracaklar. Akçakaleli ailelerin de bu tür sportif etkinlikler için çocuklarını yönlendirmeleri gerekiyor. Spor kompleksinin yanı sıra yapımına başlanacak semt sahasının da Akçakaleli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "AKÇAKALE'YE EN İYİ HİZMETLERİ SUNUYORUZ" 

Temel atım töreninde kürsüye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise tüm ilçelere ulaşmak ve hizmetlerin en iyisini sunabilmek için yoğun çaba içerisinde olduklarını dile getirdi.

Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde '100 Yıllık Sorunlara Çözümler Üretiyoruz' hedefi ile revizyonlar gerçekleştirdiklerini ve alt yapı da büyük yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'yı canı gönülden seviyoruz. Sevdiğimiz memleketimize de hizmetlerin en iyisini sunmak boynumuzun borcudur. Bu çerçevede tüm ilçelerimizde ekip arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Yine tüm ilçelerimizde prestij cadde uygulaması kapsamında ilk olarak alt yapı da tüm sistemleri değiştirdik. Yeni kullandığımız uzun ömürlü ve kaliteli malzemeler sayesinde ilçelerimizin geleceklerini esas alarak çalışmalar yaptık. Bu hizmetlerin yanı sıra bugün de Akçakale'mizde gençlerimiz için spor kompleksi ve halkımızın için de semt pazarı yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. 

İNŞAAT ÇALIŞMALARI EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve katılımcılar  temel atım törenini gerçekleştirdi.

2 bin 100 metrekarelik bir alan üzerinde bin 500 metrekaresi futbol, 510 metrekaresi ise basketbol sahası olacak şekilde yapılacak spor kompleksinin kısa bir sürede tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulması planlanıyor. Öte yandan bin metrekaresi kapalı 590 metrekaresi ise açık alan olmak üzere toplamda bin 590 metrekarelik bir alan üzerinde kurulması planlanan semt pazarı yapılmasıyla birlikte ilçe halkının hizmetine sunulacak.

 



26 Haziran 2016 Pazar 17:31

http://www.urfa63haber.com/haber/akcakalede-temeli-atma-toreni-2819.html