Şanlıurfa’da Hekim Açığı Kapancak

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba Sağlık alanında yaşanan sıkıntılar ve Hekim açıklığı yönünde ve bu açıkların kapanması için Sağlık Bakanlığından yazılı talepte bulundu.

Şanlıurfa’da  Hekim  Açığı Kapancak

Son açıklamalar göre Çocuk Doğumları sıralamasında Türkiye birinciliğini elinde bulunduran Şanlıurfa’da bir mevcut Kamu Hastanelerinde ve Harran Üniversitesinde Yüksek Riskli Gebelik Hekimi bulunmaması Şanlıurfa’nın sağlık alanında büyük bir eksikliği bulunmaktadır.

Kendisi de Doktor olan ve Sağlık alanında yaşanan sıkıntıları en iyi anlayan biri olarak Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili  ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi Dr. Ahmet Eşref  Fakıbaba Şanlıurfa’da mevcut üç kamu hastanesinde Perinatolok ( Yüksek Riskli Gebelik Hekimi bulunmadığını dile getirmek ve Şanlıurfa’da yaşanan bu hekim açığını kapatmak için Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin yanı sıra yazılı olaraktan talepte bulundu.

Fakıbaba yazılı Başvurusunda şu ifadelere yer verdi.” Sayın Bakanım, seçim bölgem olan Şanlıurfa ilinin nüfusu malumunuz olduğu üzere Bir Milyon 800.000 olmakla beraber, 640 Bin Suriyeli mültecide ilimiz sınırları içeresinde ikamet etmektedir. Bundan bahisle; şehrimizde bebek doğum oranı yükselmiş. Bu munevalde riskli gebeliklerde de artış gözlenmiştir. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi ile Haran Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Perinatolok ( Yüksek Riskli Gebelik Hekimi) Yan Dal kadrosu bulunmamasına rağmen, herhangi bir atam yapılmamıştır.

Bilgilerinizi ve yukarda belirtilen Perinatolok Yan Dal kadrosunun Şanlıurfa ilinde istihdam edilmesi için gerekli iş ve işlemlerin tarafınızca yapılmasında gereğini rica ederim.” Dedi.

Fakıbaba Sağlık Bakanlığı Yapılan görüşmeler sonucunda Şanlıurfa’ya Perinatoloji, Çocuk Gastroloji ve Hematoloji hekimleri atanacaktır. Açıklamasında bulundu. 



25 Haziran 2016 Cumartesi 12:15

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfada--hekim--acigi-kapancak-2806.html