Aile Sosyal Destek programı Kapsamında personeli Alımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında Şanlıurfa’da 70 personel göreve başladı.

Aile Sosyal Destek programı Kapsamında  personeli Alımı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda ASDEP personeli ile bir araya gelen Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü (ASPİM) Murat Demirkol, hizmeti vatandaşın ayağına götüreceklerini söyledi.

Bu proje de her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını belirten Demirkol, hala problemlerin çözümünde yetersiz kaldığımız alanlar var. Bu projedeki en ayırıcı fark ise sosyal danışmanlar ev ev dolaşacaklar. Danışmanlar aileye giderek sorunlarını tespit ederek, anında çözüm üreteceklerini söyledi.

“Problem çözme yeteneği gelişmiş bir aile, kendi yağı ile kavrulan bir ailedir. O ailenin içinde muhabbet, bereket, sevgi, saygı ve edep vardır. Problem çözme yeteneğini kaybetmiş ailede problemler olmaya başlamıştır. O problemler, sosyal, ekonomik, sağlık, eğitim ve şiddet olabilir. Sahadaki uzmanlarımız o aile için hem rehabilite edici çalışmalar gerçekleştirecek. Hem de terapi dediğimiz aksayan yönleri düzeltecek. Sosyal politikanın en önemli amaçlarından biri olan vatandaşların sosyal, ekonomik, hukuki, kültürel sorun alanlarına ilişkin olarak meslek elemanları ile sahada bireylerin sorunlarını tespit etmenin yanında aynı zamanda bir danışmanlık ve aşamalı olarak bireylerin sosyal yaşamlarında iyileştirmeyi amaç ediniyor.

Ailedeki sorunlar toplumdaki diğer bütün sorunların kaynağını oluşturmaktadır. Özellikle şiddet kültürünün ve toplumsal zihniyetin ailede edinilmesi dolayısıyla ailenin korunması ve aileye sosyal destek sağlanması,  ailelere yönelik olarak risk gruplarına göre ailelerin sınıflandırılması ve bu risklere karşı önlem alınması önem arz ediyor. Üst seviyede riskli ailelerin orta seviyede risk seviyesine taşınması, orta risk grubunda bulunan ailelerin düşük risk seviyesine taşınması ve düşük risk grubundaki ailelerin sosyal desteklerinin ve rehabilitasyonunun sağlanması yolunda proje, toplumun temelini oluşturan aileye yönelik olarak önemli bir çözüm sunacak” dedi.

ASP il Müdürlüğüne bağlı kuruluşların, çalışmaları hakkında sunum yapan İl Müdür Yardımcısı İbrahim Can, önümüzdeki günlerde kuruluşları yerinde ziyaret edeceklerini söyledi. 



25 Haziran 2016 Cumartesi 11:16

http://www.urfa63haber.com/haber/aile-sosyal-destek-programi-kapsaminda--personeli-alimi-2805.html