Yeşil Alanda Çalışmalar Sürdürülüyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, parklarda, ana arterlerde ve orta refüjlerde yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Yeşil Alanda Çalışmalar Sürdürülüyor

Ekipler olası bitkisel hastalıkların yaşanmaması için gübreleme ve ilaçlama çalışmalarına da rutin aralıklarla devam ediyor.

GAP Vadisi Projesi ile Şanlıurfa'nın en geniş yeşil alanını oluşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, mevcut yeşil alanlarda ise rutin çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak parklarda, ana arterlerde ve orta refüjlerde 1 milyon 250 bin çiçek dikimi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bitki gelişimini engelleyen fiziksel bozuklukların önüne geçebilmek için ilaçlama işlemlerini yürütüyor.

Yaz aylarında sıcaklığın etkisini daha da hissettirmesi ile birlikte bir taraftan günlük sulama işlemlerini sürdüren diğer yandan ilaçlama gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmaları vatandaşların da takdirini topluyor.

Yeşil alanlarda suni gübreleme çalışmalarını yürüten ekipler, bölgede sıkça görülen kurtlanma vakalarını önlemek için çimlerde gübreleme gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 8 tırla çevre yollarında 6 kamyonla da şehir merkezinde devam eden çalışmalar rutin bir şekilde sürdürülüyor.



4 Haziran 2016 Cumartesi 15:39

http://www.urfa63haber.com/haber/yesil-alanda-calismalar-surduruluyor-2459.html