Urfa Turizmi Kızılkoyun Projesiyle Canlanacak

Şanlıurfa turizmini tüm dünyaya tanıtma çabası içerisinde olan Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kızılkoyun projesinde çalışmalarını sürdürüyor. Alanda incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çitçi, "Urfa turizmi Kızılkoyun projesiyle bir adım öteye taşıyacağız" dedi.

Urfa Turizmi Kızılkoyun Projesiyle Canlanacak

Kültürel Mirası, turizm zenginliği ve mimari dokusuyla Türkiye'nin açık hava müzelerinden biri olan Şanlıurfa'yı dünyada hak ettiği yere taşımayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, gerek kent merkezinde gerekse tüm ilçelerde çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Kızılkoyun'da sürdürülen Çevre Düzenlemesi Projesi çalışmaları kapsamında Roma dönemine ait 53 kaya mezarı ortaya çıkartılmıştı. Bölgeyi turizme kazandırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri sonucunda proje çalışmaları başladı.

Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, M.S. 3 ve 4. yüzyıla ait büyük heyecan uyandıran Kaya mezarlarının Kızılkoyun'da sergileneceğini belirtti.

Arkeoloji ve sit anlamında Şanlıurfa'nın en büyük projesini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, Projenin bir yıl gibi bir sürede tamamlanacağının altını çizdi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "BİR YILDA TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Yıllardır Şanlıurfa'nın gündeminde olan Kızılkoyun Mağaralarını turizme kazandırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede çalışmaların son sürat devam ettiğine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Yapacağımız çalışma ile Roma dönemine ait 53 kaya mezarını gün ışığına çıkarak Şanlıurfa turizmine sunulacak. Eski Şanlıurfa tarihi incelemek isteyen tüm turistlerin bu bölgede incelemelerde bulunacaklar. Müze Koruma Kurulunun kontrolünde kazı, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlayacağız. İnşallah bir yıl gibi bir sürede projeyi tamamlayıp mağaraları gezilmeye ve görülmeye açık hale getireceğiz. Mağaralarda bulunan eserlerde yine mağaralarda sergilenecektir. Bu proje arkeoloji ve sit anlamında Şanlıurfa'nın en büyük projesidir.  Allah'ın izniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz bu projeyi Şanlıurfa'ya kazandırıyor" diye konuştu.

 

 

 



17 May�s 2016 Sal� 07:46

http://www.urfa63haber.com/haber/urfa-turizmi-kizilkoyun-projesiyle-canlanacak-2184.html