Büyükşehir Engel Tanımıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri, kortej yürüyüşü ile başladı.

Büyükşehir Engel Tanımıyor

Belediye binası önünden Rabia Meydanı'na kadar süren yürüyüşe çok sayıda vatandaşım katılımıyla gerçekleşti.

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası, Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği etkinliklerle start aldı. Hafta boyunca devam edecek etkinlikler ilk olarak Büyükşehir Belediye binası önünden Rabia Meydanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, gazi ve şehit aileleri yakınları ile engelli vatandaşları temsil eden derneklerin katıldığı korteje vatandaşlar da destek verdi.

'Ön yargı en büyük engeldir', 'Hayatı paylaşmak için engel yok' ve 'Engelsiz Yaşam İçin El Ele' şeklinde dövizler taşıyarak Rabia Meydanı'na gelen protokol ve vatandaşlar, burada Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5 dakika da sen engelli ol programına  katıldı.

Alanda ilk olarak Ankara Seymen Gurubu'nun türkülerini dinleyen vatandaşlar, ardından misket oyununa eşlik ederek eğlenceli anlar yaşadı.

Programda bir konuşma yaparak 'Engel diye bir şey yoktur' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  Büyükşehir Belediyesi olarak daha yaşanabilir bir Şanlıurfa için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

ÇİFTÇİ,  "İNSAN ODAKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi'nin diğer 13 ilçe belediyesi ile birlikte engelli vatandaşların sorunlarına çözüm odaklı ortak çalışmalar sürdürdüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şehirlerimizi imar ve hizmet ederken toplumuzun yaşamış olduğu sosyal alanları, parkları, binaları ve yolları inşa ederken engelli kardeşlerimizi düşünerek ve hayatlarını kolaylaştırmak adına bir çok çalışmayı da beraberinde gerçekleştiriyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak adına elimizden gelen tüm imkanları yerine getirmeye çalışıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 13 ilçe Belediye Başkanlığımızla birlikte engelli kardeşlerimizin huzur ortamında yaşaması için çalışmalarımızı bu ölçekte sürdürüyoruz" dedi.

"ENGESİZ BİR URFA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

13 Yıllık AK Parti hükümetinin engelli bireylere yönelik yapmış olduğu çalışmalara da değinen Başkan Çiftçi, "Engelli kardeşlerimize yönelik yapılan çalışmalarla birlikte dezavantajlı bireylerin rahat bir şekilde yaşamaları sağlandı. Engelli kardeşlerimize kendi şehirlerinde verilen hukuksal, sosyal ve ekonomik yönden önemli haklar sağlandı. Engelli vatandaşlar bu yaşamın bir nimetidir. Hayat herkese aynı koşullarda gelmemekte. Yüce Allah insanları farklı farklı imtihan etmekte. Bizler de tüm engelli kardeşlerimiz gibi birer engelli adayıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak engel tanımıyoruz . Engelsiz bir yaşam için bizlere düşen tüm sorumluluklara hazırız" şeklinde konuştu.

VALİ YARDIMCISI AKIL: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ise "Biz daima engelli kardeşlerimizin yanında olduk. Bu kapsamda engellilere yönelik yapılan tüm çalışmalarda desteklerini bizlerden esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi'ye ve Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, "Toplumumuzda yaşayan Engelli kardeşlerimize yönelik bilinçlendirmenin arttırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem eğitim anlamında hemde çocuklarımızın rehabilitasyonu anlamında çok ciddi anlamda çalışmalar yapmaktayız." dedi

Konuşmalarının ardından göz bandı takarak farkındalığa dikkat çekmek amacıyla görme engelli vatandaşlar için şehir merkezindeki kaldırımlarda yer alan yürüyüş bandında yürüyen Başkan Çiftçi, tekerlekli sandalye de kullandı.

Program boyunca engelli vatandaşlarla birebir görüşmeler gerçekleştiren Başkan Çiftçi, yaşanan sorunları da dinleyerek çözüm üretilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 11 Mayıs saat 10.00'da Karaköprü Mesire Alanında şenlikler, 12 Mayıs Perşembe saat 10.00'da MEB Özel Eğitim Okulunda farkındalık Programı ve 13 Mayıs Cuma günü 10.30'da Mehmet Akif İnsan Konferans Salonunda farkındalık paneli düzenlenecektir. 



10 May�s 2016 Sal� 16:24

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehir-engel-tanimiyor-2088.html