Şehri Medeniyet Şanlıurfa Kültür Projesi Gerçekleşti

Şehri Medeniyet Kültür Projesi; medeniyet, kültür ve tarih şehri olarak bilinen Şanlıurfa’da Şanlıurfa Valiliğinin destekleriyle gerçekleşti.

Şehri Medeniyet Şanlıurfa Kültür Projesi Gerçekleşti

Şanlıurfa Haleplibahçe’de bulunan mozaik görselleri, Türkiye’de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü izniyle Şehr-i Medeniyet Şanlıurfa projesinin özel tasarımlarda kıyafetlerin üstünde kullanıldı. Proje de, Osmanlının son terzisi olan ve Şanlıurfa doğumlu Sezai Karakapıcı da yer aldı. Şehr-i Medeniyet Şanlıurfa Kültür projesi, Şanlıurfa Nevali otelde gerçekleşti. Can Atilla’nın müziklerinin kullanıldığı, Şehri Medeniyet Şanlıurfa projesinin sunuculuğunu alanında başarılı işlere imza atan Vatan Şaşmaz yaptı. Koreografisi Akif Örük tarafından gerçekleşen projede Didem Soydan ve birçok ünlü model özel kıyafetleri taşıdı. Şehri Medeniyet Şanlıurfa Kültür projesinin tasarımlarını ise Timuçin Denizmen gerçekleştirdi.

 

Düzenlenen gece Şehr-i Medeniyet paneliyle başlarken, ardından sergi ve kokteylle devam etti. Daha sonra ise Ottoman Medeniyetler Korosu’nun konserinin ardından projeye destek verenlere plaketleri takdim edildi. Plaketini almak için sahneye çıkan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: “Şanlıurfa çok zengin bir şehir, 12 bin yıldır biriktiriyor. 12 bin yıldır biriktiren ve üstüne koyan başka bir şehir yok. Göbeklitepe’den başlayarak sayın peygamberler dönemine, Helenistik döneme, Selçuklular, Osmanlılar ve daha nice medeniyetler. Biz de bunu bir şekilde bu şehirde yaşamalı ve yaşatmalıyız. Önce biz yaşamalıyız, bu zenginliklerin üzerindeki tozu atıp, dünyaya sunacağız. Bu yüzden bu projeye destek verdik” dedi.

 

Şanlıurfa’nın sahip olduğu zenginliklerin sadece bu projeyle sergilenemeyeceğini sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: “Şanlıurfa her ay buna benzer projelere imza atabilecek potansiyele sahip. Müziğiyle, yemekleriyle, kültürüyle nereye dokunsak muhakkak bir şey çıkar. Yeter ki ona sahip çıkalım. Bu işe emek veren herkese de teşekkür ediyorum” dedi.  

 

Plaket takdiminin ardından gecenin finalinde Halepli Bahçe bölgesinde arkeolojik kazılarda gün yüzüne çıkarılan 1700 yıllık Amazon mozaiklerinden, Şanlıurfa yöresel kadın kıyafetlerinden ve Şanlıurfa, Osmanlı dönemi kıyafetlerinden esinlenerek oluşturulan koleksiyonun defilesi yer aldı.

 

Geceye Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve davetliler katıldı.

 

 

 

 



28 Nisan 2016 Per�embe 18:37

http://www.urfa63haber.com/haber/sehri-medeniyet-sanliurfa-kultur-projesi-gerceklesti-1901.html