BAŞKAN BEYAZGÜL, HALİL İBRAHİM BEREKETİYLE SOFRALARIMIZI KURDUK

11 Ayın sultanı Ramazan ayının ilk iftarında binlerce vatandaş Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kurduğu çadırlarda iftarını açtı

BAŞKAN BEYAZGÜL, HALİL İBRAHİM BEREKETİYLE SOFRALARIMIZI KURDUK

Şanlıurfa Merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinin yanı sıra diğer ilçelerde kurulan iftar çadırlarına gelen binlerce vatandaşa görevliler tarafından yemekleri verildi. Akşam Ezanının okunmasıyla birlikte binlerce Şanlıurfalı iftarlarını açarak Ramazan ayının maneviyatını yaşadı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, sel felaketinin en çok hissedildiği Süleymaniye Mahallesinde kurduğu çadırda selzede vatandaşlara iftar yemeği dağıttı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, iftarını Süleymaniye Mahallesindeki çadırda selzede vatandaşlarla birlikte açtı.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’BİRLİĞİMİZ HER ZAMAN DAİM OLSUN’’ 

Halil İbrahim bereketinin yaşandığı Şanlıurfa’da 13 ilçe ve selin en çok etkilediği Süleymaniye Mahallesinde iftar çadırlarında vatandaşlarla bir araya geldiklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimin Ramazanını tebrik ediyorum. İnşallah böyle birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde Ramazanı geçirmeyi sonrada Bayrama kavuşmayı hep birlikte Allah bizlere nasip etsin.

Bu yıl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde iftar çadırı açtık, bir de Süleymaniye Mahallemizde iftar çadırı açtık. Şanlıurfa genelinde 14 iftar çadırı açtık. Burada zaman zaman hemşehrilerimizle beraber olacağız. İftarlarımız açıp sohbet edeceğiz, ihtiyaçları konuşacağız.

Böylelikle burada kardeşiliğimiz, dostluğumuzu pekiştireceğiz. Ramazan önemli bir ay, bu ayda oruç tutuluyor, nihayetinde iftarda beraber oluyoruz. Açılan bu sofra aslında bakarsanız bir kardeşlik, Hz. Halil İbrahim sofrası ama biliyoruz ki aynı saatte aynı dakika da milyonlarca kişi aynı sofranın başında dualarla beraber iftarlarını açıyorlar. Sofralarımıza bereket, evlerimize huzur, gönüllerimize sevgi düşsün. İnşallah birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsun’’ diye konuştu. 

İftar yemeğine katılan vatandaşlar ise iftar çadırının kurulmasında büyük emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, daha sonra Rabia Meydanında kurulan Ramazan Sokağını gezdi. Burada vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Beyazgül, Gurup Mevlana’nın sahne aldığı ilahi programına katıldı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Ramazan Allah-u Teala’nın rahmetinin bol olduğu, bereketin çok olduğu bir aydır. Bu Ramazan’da 13 ilçemizde iftar çadırı kurduk sizlerle bir yemekte buluşalım diye, her gece Şanlıurfa’nın bir değeri, bir ilahi gurubu sizlerle olacaktır. Rabia Meydanında Ramazan Sokağı kurduk. Bizim dinimiz sevgi dini, bizim dinimiz kardeşlik dini, bizim dinimiz merhamet, yardımlaşma dinidir’’ şeklinde konuştu.

 



24 Mart 2023 Cuma 10:55

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-beyazgul-halil-ibrahim-bereketiyle-sofralarimizi-kurduk-16139.html