MİLLİ PARKLAR EKİPLERİ DEPREMİN YARALARINI SARMAYA SÜRDÜRÜYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı 3. Bölge Müdürlüğü personelleri Deprem Bölgesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

MİLLİ PARKLAR EKİPLERİ DEPREMİN YARALARINI SARMAYA SÜRDÜRÜYOR

6 Şubat günü merkez üssü Kahramanmaraş olan  7,7 ve 7,6'lık büyük depremden etkilenen 10 ilde depremin verdiği hasar ve can kaybının verdiği acıların yaraları sarılmaya devam ediyor. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkisi altına alan depremde büyük yıkımlar meydana geldi. Asrın felaketi olarak tabir edilen deprem de Şanlıurfa'da büyük sarsıntılar yaşandı.

Yaşanan afet sonucu meydana gelen üzücü olaylar sonucu evsiz kalan vatandaşların imdadına Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı personeller duyarsız kalmadı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çicek'ın talimatları doğrultusunda kurulan kiriz masası ile feleketin ilk günden itibaren sahada yaklaşık 10 araç ve 40 personel ile arama kurtarma ve insani yardım malzemesi yardımında bulunuldu.

Deprem sonrası Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmalarını sona ermesi sonucunda afettin yaşadığı çevre illere yardım için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Adıyaman, Gaziantep,Kilis illerinin yanı sıra yardım ekipleri Malatya'da mağdur olan vatandaşların imdadına yetişen Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Malatya'da yaklaşık 16 Bin binanın yıkılması sonucu evsiz kalan ağır kış şartlarında mağdur olmamaları için dışarda kalan vatandaşlara çadır ve ısıtıcı yardımında bulundu.

DEPREMZADE VATANDAŞTAN YÜREK BURKAN AÇIKLAMA

Şanlıurfa'dan Malatya'ya yardım götüren ekipler evlerı yıkılması sonucu açıkta kalan ve başka bir vatandaşın yanına sıkınmak zorunda kala depremzade vatandaşa yapılan çadır ve ısıtıcı yardımı sonucunda depremzade Esma K. Bunlar bize yeter sıkışırız diğer çadırları açıkta bulunan kardeşlerimize götürün bu duyarlı davranışınızdan dolayı teşekkür ederiz yüzlerce kilometre uzaktan gelip yardımımıza koştunuz hakkınızı helal edin sizin adınıza tüm teşkilatınıza ve yardıma koşan tüm ekiplere teşekkür ederim açıklamasında bulundu.

 



19 �ubat 2023 Pazar 12:05

http://www.urfa63haber.com/haber/milli-parklar-ekipleri-depremin-yaralarini-sarmaya-surduruyor--16019.html