HALİLİYE BELEDİYESİ, DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA PSİKOLOJİK DESTEK

Haliliye Belediyesi depremden etkilenen vatandaşlara psikolojik desteğini sürdürüyor.

HALİLİYE BELEDİYESİ, DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARA PSİKOLOJİK DESTEK

Haliliye Belediyesi bünyesindeki psikolojik danışmanlar, güvenli alanlarda konaklayan vatandaşlara yaşanan deprem sonrası psikolojik destek eğitimleri vermeye devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve Şanlıurfa’nın aralarında bulunduğu 10 ilin etkilendiği şiddetli deprem sonrası Haliliye’de yaralar sarılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla güvenli alanlarda kalan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanırken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki psikologlar tarafından ise psikolojik destek eğitimleri veriliyor.

Turgut Özal Parkında kurulan güvenli alanlarda kalan vatandaşlarla bir araya gelen psikologlar; yetişkinlere psiko sosyal destek verirken, çocuklara da oyunlarla depremi anlatıyor. Deprem anında yapılması gerekenleri de belirten psikologlar, çocukların depremin etkisini kısa sürede atlatması için aileleri bilinçlendiriyor.

Haliliye Belediyesi tarafından verilen psikolojik eğitimlerin devam edeceği belirtilirken, vatandaşların “444 22 63” numaralı İletişim Merkezi aracılığıyla bilgi alabileceği kaydedildi.



16 �ubat 2023 Per�embe 15:47

http://www.urfa63haber.com/haber/haliliye-belediyesi-depremden-etkilenen-vatandaslara-psikolojik-destek--16016.html