SİGORTALI ÇALIŞANLARA 1000 TL YARDIM

Sigortalı Çalışanların Yüksek Faturalarına Devletten 1000 TL Tutarında Destek Verilecek

SİGORTALI ÇALIŞANLARA 1000 TL YARDIM

Elektrik ve doğal gaz faturalarında yardımı yurttan birçok vatandaş tarafından beklenen bir yardım olsa da henüz herkese ulaşılabilmiş değil. En azından bir kesimin de olsa faydalanabileceği bu tutarla bu kış belki de önceki kışlara göre daha sıcak ve daha iyi geçebilecek.

İşverenlerin işçilere vereceği destek projesi ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar devam edeceği için oldukça önemli. Çünkü bu sayede faturaya gerçek bir destek sağlanmış olacak.

Bu haberle ilgili Resmi Gazete’de yayımlanan net metin ise şu şekilde;

1. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren işverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30/06/2023 tarihine kadar (bu tarih dahil), mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarını ilave olarak yapılan aylık 1000 Türk Liras8ni aşmayan ödemeler, 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre prime esas kazanca dahil edilmez ve bu tutar üzerinden 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu uyarınca gelir vergisi hesaplanmaz.

2. Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye ilgisine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilidir.

Resmi gazetede de yayımlanan habere göre işçiler için fatura desteği 1000 TL’ye kadar en fazla 1000 TL olacak şekilde verilecek.

Üstelik bu yardımın 30 Hazirana kadar sürmesi de işçinin yaz mevsiminin 2.ayina dek destek almasını sağlayarak diğer faturalarına ciddi bir yardımda bulunacak.

 Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar;

https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru adresinden ön başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

 Ayrıca başvuru işlemlerinin olumlu veya olumsuz sonuçlarını öğrenmek isteyenler de sonuçlara yine e-devletten erişim sağlayabilecek.

 

Şimdilik özel sektördeki işçileri kapsayan bu düzenlemenin ilerleyen yıllarda daha çok insanı kapsaması da beklentiler arasında.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılacak olan her haber ve ayrıntıyı anında öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin.



4 �ubat 2023 Cumartesi 17:30

http://www.urfa63haber.com/haber/sigortali-calisanlara-1000-tl-yardim--15987.html