BÜYÜKŞEHİR KARALA MÜCADELE EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek kayak merkezi olma özelliği taşıyan Karacadağ Kayak Merkezi’ne giden alternatif güzergâhlarda tuzlama, kar küreme ve yol açma çalışmaları gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR KARALA MÜCADELE EKİPLERİ GÖREV BAŞINDA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, özellikle yüksek rakımlı ilçelerde etkili olan kar yağışına müdahale ederek kara küreme ve tuzlama çalışması yaparak vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlıyor. 

Bu yıl geçen yıla göre yağışların gecikmesi ve kent merkezinin henüz beyaz örtüyle tanışmamış olmasına rağmen kar yağışının etkili olduğu Siverek ilçesinde ekipleri seferber eden Büyükşehir Belediyesi herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Siverek ilçesinde bulunan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek kayak merkezi olma özelliği taşıyan Karacadağ Kayak Merkezi’ne giden alternatif güzergâhlarda tuzlama, kar küreme ve yol açma çalışmaları gerçekleştiren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri kapanan yollara anında müdahale etti.

 

Çalışmalar kapsamında Siverek ilçesi Bağlık - Ortaköy - Güldoruğu güzergâhında kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yol Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle tekrar ulaşıma açıldı. Siverek ilçesi Karacadağ Kayak Merkezi güzergâhında karla mücadele çalışmaları da tamamlandı.



30 Ocak 2023 Pazartesi 08:13

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuksehir-karala-mucadele-ekipleri-gorev-basinda-15954.html