BAŞKAN SAATÇİ GÜVEN KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Ak Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

BAŞKAN SAATÇİ GÜVEN KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında gerçekleşen basın açıklamasına AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, AK Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Karaçizmeli ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığında gerçekleşen basın açıklamasında açıklamayı AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven yaptı. Başkan Saatçi Güven açıklamasında “ AKParti;5buçukmilyonkadınüyesi,600bineyakıngönüllüteşkilatmensubuylaaynızamandagüçlübirkadınhareketidir.AKParti Şanlıurfa KadınKollarıolarak,kadınodaklıpolitikaveuygulamalarıntakipçisiolduğumuz kadar kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaptırımların artırılması için de var gücümüzleçalışıyoruz.“25KasımKadınaYönelikŞiddeteKarşıUluslararasıMücadeleGünü”vesilesiylebukonudaki kararlılığımızı bir daha vurgulamak, hükümetlerimiz tarafından atılan adımları bir kez dahahatırlatmakistedik. 

KadınaŞiddet,İnsanlığaİhanettir

Kadını ve kadının varlığını son derece önemseyen bir yaklaşımla “Kadına Yönelik Şiddetle UluslararasıMücadele Günü” kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dasık sık tekrarladığı gibi kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. AK Partiteşkilatlarıolarak, her adımımızdabu bilinçlehareketediyor, herfırsattadilegetiriyoruz.

Tekbirkadınayönelikşiddetedahatahammülümüzyok

Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insanhakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır. Kadına yönelik şiddet, sadece ülkemizin değil,maaleseftüm dünyanın sorunudur.

Tümdünyagibibizimdecanımızıyakan,kadınayönelikşiddetlemücadeleetmektekararlıyız.Şunuapaçıksöylüyoruz ki, bu konuda asla toleransımız yok. Bunu 2002 yılında daha ilk seçim beyannamemizde deifadeettik.

2003yılındaailemahkemelerinibiz kurduk.

2004 yılındaAnayasa’yakadınlarveerkeklereşithaklarasahiptirmaddesinibiz getirdik.

2005 yılında Türk Ceza Kanunu ile ‘töre’ ve ‘namus’ nedeniyle işlenen cinayetleri ağırlaştırılmış suçkapsamınaaldık, TCK’daaileiçi şiddet ve cinselsuçtanımını bizyaptık.

2010 yılında kadın-erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirerek “pozitif ayrımcılık” ilkesini Anayasa’da düzenledik." dedi



25 Kas�m 2022 Cuma 14:58

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-saatci-guven-kadina-siddet-insanliga-ihanettir-15801.html