DUSAK REKTÖRLÜK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdürrahim Dusak Rektörlük adaylığını resmen açıkladı

DUSAK REKTÖRLÜK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdürrahim Dusak Harran Üniversitesi Rektörlük seçimleri için 07.11.2022 tarihinde başlayan Adaylık süreci ile yapmış olduğu istişareler sonucunda bugün resmen adaylığını açıkladı.

 Harran Üniversitesi Rektör adayı Prof. Dr. Abdürrahim Dusak adaylık süreci ile ilgili yapmış olduğu açıklamada "Uzunca bir süredir içinde bulunmaktan büyük gurur ve kıvanç duyduğum Harran Üniversite’mize, şehrimize ve bölgemize dolayısıyla şanlı milletimize daha büyük hizmetler vermek maksadıyla Rektörlük görevine büyük bir heyecanla aday olma kararı almış bulunmaktayım. 

Gayemiz, kadim kentimiz Şanlıurfa’mızın kalkınması, daha ilerilere taşınması ve Üniversitemizin hakettiği yerlerde olmasına gayret etmektir. Bunun yanında şehrimizi ve Üniversitemizi aynı paydada buluşturmak ve ileriye taşımaktır. 

Bu yolda desteğinizi ve dualarınızı esirgemeyeceğinizi ümit eder, hayırlara vesile olmasını temenni ederim."dedi 

 PROF DR ABDURRAHİM DUSAK KİMDİR?

 Prof. Dr. Abdurrahim DUSAK, Şanlıurfa’da doğdu, ilköğrenimini Manisa’da, orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. İyi bir dereceyle kazandığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu.

2003 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini “Primer Beyin Tümörleri, Proton Manyetik Rezonans Spektroskopik Analiz ve Histopatolojik Korelasyon” konulu teziyle Radyoloji Uzmanı olarak tamamladı.

Uzmanlığını aldıktan sonra, Sağlık Bakanlığı Sakarya Toyotasa Hastanesi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde çalıştı. 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Girişimsel Radyoloji alanında ve Amerika’da New York Rochester Üniversitesi’nde URMC “Radiology” ve “Imaging Science” alanlarında çalışmalar yaptı. 

2011 - 2016 yıllarında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda çalıştı, 2015 yılında Radyoloji Doçenti ünvanını aldı.

2016 yılından bu yana Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda Radyoloji Profesörü ünvanını alarak çalışmaktadır. 

Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji alanlarında Ulusal ve Uluslararası saygın bilimsel dergilerde yayımlanan 100’ün üzerinde çalışmalara imza atan Prof Dr Abdurrahim Dusak, Radyoloji alanında halen çok sayıda önemli projeler yürütmektedir. İngilizce ve Fransızca bilen Profesör Dusak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 



19 Kas�m 2022 Cumartesi 21:53

http://www.urfa63haber.com/haber/dusak-rektorluk-adayligini-acikladi--15787.html