BAŞKANLAR TURİZM YOLUNDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Eyyübiye ilçesinde yapımı devam eden Kültür ve Turizm yolunda yapılan çalışmalar yerinde incelendi

BAŞKANLAR TURİZM YOLUNDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Geçtiğimiz aylarda yolun açılması için ilk kepçenin vurulduğu an Bu yol Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yoludur” dediği Eyyübiye ilçesinde bulunan Kültür ve Turizm Yolu projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Halil-ül Rahman(Balıklıgöl) ve Eyüp Peygamber makamını birbirine bağlayacak Eyüp peygamber Caddesine alternatif bir yol olan Kültür ve Turizm Yolu projesi ile açılacak yeni yol güzergâhında Kültürel değerleri ön plana çıkaracak cepheleri ve aydınlatmaları ile örnek bir proje ortaya koymak maksadı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi ile ortaklaşa başlatılan projede çalışmalar devam ediyor.

 

Proje Eyyübiye İlçesi sınırları içeresinde bulunan Muradiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Eyyübiye mahallelerinin sınırlarından geçen güzergâhın toplam proje alanı 51 bin 200 yüz bir metrekare olan yolun güzergâh uzunluğu 1.535 metre, kamulaştırılacak ev adedi ise 476 olarak belirlenememiştir. Belirlenen alanlar istimlak edilerek yıkımı gerçekleştirildi.

 

Eyyübiye ilçesinde bulunan Eyyup peygamber caddesine alternatif ve ilçede yaşanan Trafik sorununu Çözecek proje Çalışmalarında sona gelinen ve kısa süre içinde tamamlanması hedeflenen Kültür ve Turizm yolundaki çalışmaları, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ve Meclis Üyeleri ile teknik personeller ile birlikte incelemelerde bulundular.



1 Kas�m 2022 Sal� 12:59

http://www.urfa63haber.com/haber/baskanlar-turizm-yolundaki-calismalari-yerinde-inceledi--15743.html