ÇAYI BÖYLE DEMLEYİN VE FARKI GÖRÜN

çayın lezzetini daha iyi alabilmemizi sağlayan en iyi demleme yöntemi.

ÇAYI BÖYLE DEMLEYİN VE FARKI GÖRÜN

Ülkemizde hemen hemen her kesim tarafından vazgeçilmez içecekler arasında yer alan çay, kahvaltıda, kahvaltı sonrası, öğlen, akşam üzeri ve akşam yemekten olmak üzere gece gündüz fark etmeksizin severek içiliyor. Tiryakisi olan kişiler tarafından günde ortalama 15-20 bardağa kadar tüketebiliyor.

Ülkenin her kesimden günün ve gecenin her saatinde vaz gecilmeyen bu içeceğin nasıl demlediğini uzmanlarından demleme metodunu öğrenelim 

ÇAY NASIL DEMLENİR 

Halk tarafından sevilen Çayın demlenme şekli de daha bir önem kazanıyor. Çayı kimileri soğuk suyla, kimileri ise sıcak suyla demler. Her farklı demleme yöntemi, lezzetinde farklılıklar gösterir.

Ancak çayın lezzetini en iyi şekilde alabilmemiz için nasıl demlememiz gerekir?  Çay demleme konusunda açıklama yapan uzmanlar en doğru çay demleme tekniğini paylaştı.

Altın değerinde olan bu çay demleme tekniği aynı zamanda çayın içindeki yararları da yok etmez.

Çayın lezzetini bozmayın

Herkesin bildiği çay demleme tekniği olan demin üstüne suyu koyup haşlamaya bırakmak çayın lezzetini bozar.Ancak önce suyu kaynatıp sonra üstüne demi bırakmak altın değerinde olan çay demleme tekniğidir. Bu teknik sayesinde çay yanmaz yanı tadı bozulmaz.



27 Ekim 2022 Per�embe 13:03

http://www.urfa63haber.com/haber/cayi-boyle-demleyin-ve-farki-gorun--15716.html