AİLE HEKİMLERİNDEN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİNE KINAMA

Türk Tabipler Birliği başkanı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında yaptığı açıklamadan dolayı Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneğinden kınama geldi

AİLE HEKİMLERİNDEN TÜRK TABİPLER BİRLİĞİNE KINAMA

Türk Tabipler Birliği Başkanı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği yönetim kurulu tarafından bir kınama mesajı yayınladı.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği yönetim kurulu adına yayınlanan mesajda "Bir meslek birliğinin kuruluş amacı temsil ettiği meslek sahiplerinin haklarını siyasi parti ideolojileri ve ülke siyasetinden bağımsız, siyasi parti ideolojilerine ve söylemlerine takılı kalmadan, bağımsız ve örgütlü olarak aramaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne ve şanlı ordumuzun vatan savunması için yürüttüğü mücadeleye karşı karalama kampanyalarına alet olması kabul edeceğimiz bir davranış değildir. Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği olarak 12 yıldır hekimlik mesleği için çaba sarf ettik, ediyoruz.

Mücadele kararlılığımızı hiç bir siyasi ideolojiye bağlamadan yürüttük. Tek çabamız hekim hakları ve meslek onurumuzun korunması oldu.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına , ülke birliğine, bilimin ışığında yürüyerek siyasetten uzak hak aramaya 12 yıldır olduğu gibi devam edecektir.

Bunun dışındaki çabaları ve aksine söylemleri kabul etmeyecektir. Bu karalama kampanyasına alet olan TTB Başkanı’nı kınıyor ve layıkıyla yerine getirmediği meslek örgütü temsilciliğinden istifaya davet ediyoruz " dedi.



21 Ekim 2022 Cuma 17:49

http://www.urfa63haber.com/haber/aile-hekimlerinden-turk-tabipler-birligine-kinama--15694.html