DEHVARİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURULDU

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneklerine bir yenisi katıldı

DEHVARİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURULDU

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneklerine bir yenisini katıldı. Şeyhanli soyundan gelen ve Türkiye genelinde 12 kolu bulunan Dehvari Aşireti tarafından kurulan ve binlerce üyesi bulunan kısa adı DADER Olan Dehvari Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği faaliyetlerine başladı.

Dehvari Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Genel Merkezi Eyyübiye ilçesinde bulunan derneğin başkanlığına Faruk Şeyhanlı getirildi.

Dernek Başkanı Faruk Şeyhanlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada " Aşiretimizin bir resmi kuruluşu ve derneğinin olmayışı büyük bir eksiklik idi ve bu eksikliği fark edip aşiretimizi Türkiye genelinde bir çatı altında toplayarak bir kuruluşa imza atmak istedik ve derneğimizi hayırlısıyla kurduk.

Aşiretimizin 12 kolu olan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde üyesi olan ve geniş bir millete sahip aşiret olmasından dolayı aşiretimizin resmi bir kuruluşa ihtiyacı kaçınılmaz olmuştu.

Aşiret bireylerimiz tarafından bu göreve beni layık gördükleri için hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunarım, derneğimizin hayırlara vesile olmasını temeni ederim."dedi 



9 Ekim 2022 Pazar 13:43

http://www.urfa63haber.com/haber/dehvari-sosyal-yardimlasma-dernegi-kuruldu-15663.html