EHLİYETİ OLUP 45 YAŞINDAN BÜYÜKLER YAPTIRSIN! YAPMAYAN BÜYÜK CEZA ÖDER

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2016 yılından önce düzenlenen sürücü Belgelerinin değiştirilmesi ile ilgili yeni açıklama geldi

EHLİYETİ OLUP 45 YAŞINDAN BÜYÜKLER YAPTIRSIN! YAPMAYAN BÜYÜK CEZA ÖDER

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan ve 1 Ocak 2016 yılından önce düzenlenen ehliyetler ile ilgili açıklama yapılarak 31 Aralık 2022 yılına kadar süre verildiğini ve o güne kadar ehliyetlerini yenilemedikleri taktirde ceza ödeyecekleri paylaşıldı. Randevu alınarak ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyor. 2023 yılına kadar yenileme işlemini yapmayan vatandaşlar ise ilk trafik uygulamasına girdiklerinde eski tip ehliyetten kaynaklı olarak ceza alacaklar.

İZLENECEK YOL 

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacak. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabilir.

GEREKLİ BELGELER

Ehliyet yenileme son başvuru tarihi 31.12.2022 olduğu belirtildi ve ehliyet yenileme için de bazı belgelerin gerektiği ifade edildi. Bu belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Kimlik Belgesi

Sürücü Sağlık Raporu

Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

1 adet biyometrik fotoğraf

Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)



21 A�ustos 2022 Pazar 15:25

http://www.urfa63haber.com/haber/ehliyeti-olup-45-yasindan-buyukler-yaptirsin-yapmayan-buyuk-ceza-oder--15560.html