KILIÇDAROĞLU'NUN ŞANLIURFA İLE İLGİ GAFI GERÇEK Mİ OLACAK?

Yetişmez denilen Karadeniz fındığı Şanlıurfa'da yetiştirildi. Bilim insanı Doktor Fuat Karakeçili deneme amaçlı olarak Siverek'e bağlı Karakeçili köyünde 3 yıl önce diktiği fındık ağacının ilk hasadı gerçekleşti

KILIÇDAROĞLU'NUN ŞANLIURFA İLE İLGİ GAFI GERÇEK Mİ OLACAK?

Malumunuz üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da STK temsilcileri ve muhtarlar ile toplantı düzenledi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada büyük bir gafa imza atarak, 'Türkiye'deki fındığın yüzde 42'sini Şanlıurfa üretir' ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu gaf mı etti yoksa geleceğimi gördü merak konusu oldu.Olmaz demeyin Çünkü oldu ve Şanlıurfa'da Fıstığın Yanı sıra Fındıkında, Hasadını da Yaptı

Şanlıurfa'da deneme amaçlı 1 adet fındık yetiştiren Doktor Fuat Karakeçili fındık ağacından ürün elde etmeyi başardı.

Yetişmez denilen Karadeniz fındığı Şanlıurfa'da yetiştirildi. Bilim insanı Doktor Fuat Karakeçili deneme amaçlı olarak Siverek'e bağlı Karakeçili köyünde 3 yıl önce fındık ağacı dikimi gerçekleştirdi. Fidan kısa süre içerisinde boy atarak ürün verecek duruma geldi.

Çevredeki insanların ürün vermeyeceği söylentilerine aldırış etmeyen Doktor Fuat Karakeçili ağacın bakımını titizlikle yapmaya devam etti. 3'üncğ yılın sonuna gelindiğinde ise Karadeniz'deki fındık ağaçlarıyla eş zamanlı olarak ürün vermeye başladı. Yetişen fındığın Karadeniz Bölgesi'ndeki fındığa oranla daha iri, daha yağlı ve daha lezzetli olduğu test edildi.

 

Ürün deneyimini anlatan Doktor Fuat Karakeçili, " üç yıl önce hobi olarak ektiğim fındık ağacında ürün elde ettim. Bu topraklarda; Mezopotamya -Dicle- Fırat arasında her şey yetişebilir. Emekli olup çiftçilikle uğraşmaktayım. Yeni ürünler yetiştirmeye çalışacağım. Dünyanın gözü bizim topraklarımızdadır. Değerini bilelim, koruyalım" dedi.

Doktor Fuat Karakeçili sırada tropikal bir ürün olan Papaya bitkisini ekerek papaya kavunu elde etmeye çalışacağını söyledi.

 



5 A�ustos 2022 Cuma 16:08

http://www.urfa63haber.com/haber/kilicdaroglunun-sanliurfa-ile-ilgi-gafi-gercek-mi-olacak-15506.html