BAŞKAN BEYAZGÜL, ÇOK KISA SÜREDE SU KESİNTİSİ BİTECEK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ŞUSKİ tarafından yürütülen deplase çalışmalarını yerinde inceledi

BAŞKAN BEYAZGÜL, ÇOK KISA SÜREDE SU KESİNTİSİ BİTECEK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Abide ilave köprü yapım işi çalışmaları nedeniyle köprü ayaklarından birinin Şanlıurfa’nın içme suyunun büyük bir bölümünü besleyen en büyük çelik ana isale hattına denk gelmesi nedeniyle çelik boruların deplase ( lokasyon değişimi) işlemi yapıldı.

Şanlıurfa Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında daha önceden vatandaşlara duyuru yapılarak Abide Kavşağındaki çalışmadan ötürü su kesintisi yapılacağı bildirildi.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü gece geç saatlerde başladıkları deplase çalışmalarını sabahın erken saatlerine kadar sürdürdü. Belirtilen saatten daha az kesintisi olması için hat taşıma işlemlerini titizlikle sürdüren ekipler, çalışmaları 22 saat öncesinden tamamladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekipten deplase çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Çalışmaların çok kısa bir sürede tamamlandığını aktaran Başkan Beyazgül hatta çok kısa bir süre içerisinde su verilmeye başlanacağını aktardı.

ÇALIŞMALAR BELİRTİLEN SÜREDEN 22 SAAT ÖNCE TAMAMLANDI

 Başkan Beyazgül, “Necmettin Cevheri Bulvarındayız Abide Kavşağının üst kesiminde bulunan deplase çalışmalarını yerinde inledik. Tüm ekiplerimiz gayretle çalışıyorlar. En büyük çelik su taşıyıcı borulardan birinin köprü ayaklarına denk gelmesinden kaynaklı lokasyon değişikliği yaptık.

Çok az bir süre sonra su vermeye başlayacağız. Suyun borulara dolması biraz zaman alacak. Tahmine göre saat 23:00 ile 00.00 arasında hanelerimize su ulaşmış olacak. Vatandaşlarımız biraz sıkıntı çektiler ama nihayetinde Abide Kavşağı gibi büyük bir projenin sonuna doğru geldik.

Zorunlu olarak köprü ayaklarına denk gelen boruyu taşımamız gerekiyordu. Şimdi bu işlemi tamamladık buradaki çalışanlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞUSKİ GECE GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞTI

Ulaşımı rahatlatmak amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yapımı devam eden Abide Köprülü Kavşağı Projesi kapsamında ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından alt yapı iyileştirme maksatlı içme suyu hat deplase bağlantısı çalışmaları ekiplerce gece başlanarak sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Alanda iş makineleri ve personeller tarafından devam ettirilen içme suyu hattı deplase bağlantı çalışmaları tekniğine uygun bir şekilde titizlikle yürütüldü.



21 Temmuz 2022 Per�embe 23:35

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-beyazgul-cok-kisa-surede-su-kesintisi-bitecek--15443.html