HALİLİYE BELEDİYESİ BAYRAM GELENEKLERİNİ YAŞATIYOR

Haliliye Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 bin 296 vatandaşa kentin geleneksel bayram yemeği olan kuzu içi, zerde ve pilav ikramında bulundu

HALİLİYE BELEDİYESİ BAYRAM GELENEKLERİNİ YAŞATIYOR

 Haliliye Belediyesi, Ramazan ayında yaptığı etkinliklerin ardından Ramazan Bayramı’nda da gelenekleri yaşatıyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla kentin gelenek ve göreneklerini yaşatmak adına çalışmalarını devam ettiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bayram geleneğini bu yıl da unutmadı.

Bayram günlerinin vazgeçilmez yemeği olan kuzu içi, zerde ve pilav ikramı için Haliliye Belediyesi bünyesindeki Aşevinde hummalı bir çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından gece başlayan çalışmalar, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Ustalar tarafından hazırlanan ve 3 bin 296 vatandaşa dağıtılmak üzere kazanlarda kaynayan kuzuiçi, zerde ve pilav yemeği, sefer taslarına dolduruldu.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtım araçlarına yüklenen yemekler, ailelere ulaştırılmak üzere adreslere teslim edildi. Kapılarını çaldıkları ailelere yemeklerini ikram eden görevliler, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın selamını ileterek, ailelerin bayramını tebrik etti. Öte yandan, Bayram geleneği olan kuzuiçi, zerde ve pilav ikramının yanında 3 bin 296 aileye bayram şekeri dağıtıldı.



1 May�s 2022 Pazar 12:47

http://www.urfa63haber.com/haber/haliliye-belediyesi-bayram-geleneklerini-yasatiyor-15192.html