YOĞUN BAKIM HEMŞİRELERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2022 yılı 1. Dönem Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Eğitimi tamamlandı

YOĞUN BAKIM HEMŞİRELERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Sağlık Bakanlığının Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni "Yoğun Bakım Hemşireliği Uygulama Merkezi" olarak yetkilendirmesinin ardından, 1. dönem "Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı" tamamlandı.

Şanlıurfa ve çevre iller ile özel ve kamu hastanelerinden 17 hemşirenin katıldığı 6 haftalık eğitimin sertifika töreni, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Bedri Caner Kaya, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yardımcıları Özlem Uçar ile Sibel İstegün, eğitmenler ve hastane çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Kurs süresince kursiyerlere 3 hafta süreyle teorik, 3 hafta boyunca da yoğun bakım ünitelerinde klinik uygulamalarına yer verildi. Açılış konuşması gerçekleştiren Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Bedri Caner Kaya “Yoğun bakımların başarısında şüphesiz en büyük paya sahip unsur yoğun bakım hemşireleridir.

Özellikle pandemi döneminde insanüstü bir çaba ve gayretle, tüm risk ve iş yüküne rağmen fedakârca hizmet etmişlerdir. Emekleri takdire şayandır. Kursiyerlerimizin bu eğitim programından iyi kazanımlarla ayrılmış olmasını temenni ediyorum ve hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından katılımcılara Hastane Başhekimi Doç.Dr. Bedri Caner Kaya tarafından belgeleri verildi.



15 Nisan 2022 Cuma 15:12

http://www.urfa63haber.com/haber/yogun-bakim-hemsireleri-sertifikalarini-aldi-15131.html