BAŞKAN ÇULCU, ÇİFTÇİLERİN FERYADINI DUYUN

Yeniden Refah Partisi Siverek İlçe Başkanı Mehmet Ali Çulcu Ramazan ayında çiftçilere yaşatılan sıkıntıları dile getirdi.

BAŞKAN ÇULCU, ÇİFTÇİLERİN FERYADINI DUYUN

Geçtiğimiz yıllarda Toprak Mahsulleri Genel Müdürlüğü tarafından Siverek İlçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisinin kapatılması sonucu Siverek’te bulunan çiftçilerin Hilvan ilçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisinde işlem yapmak zorunda bırakıldı.

Siverek ve Hilvan ilçelerinde hayvancılık ve çiftçilik ile geçimini sağlayan vatandaşların Toprak Mahsulleri Ofisinde mahsul almak için uzun araç kuyrukları oluşmakta.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Siverek İlçe Başkanı Mehmet Ali Çulcu açıklamasında “ Siverek İlçemizde bulunan çiftçilerin Toprak Mahsulleri Ofisinde mahsul almak ve satmak için Hilvan ilçesine gitmek zorunda bırakılıyor. Türkiyecin birçok ilinden büyük olan bir ilçede Toprak Mahsulleri Ofisi olmaması büyük bir eksiklik, Toprak Mahsulleri Ofisi önünde uzun araç kuyruklarının oluşmaması ve Ramazan ayı nedeniyle oruçlu olan vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi için Siverek İlçesinde yeniden Toprak Mahsulleri Ofisinin açılması veya mevcut olan ofiste randevulu sistem ile çalışması durumunda çiftçinin sıkıntıları aşılacaktır.

Çiftçinin kara gün dostu olan Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerinin bir an önce bu sorunu gidererek gerçekten kara gün dostu olduklarını tüm çiftçi kardeşlerimiz kanıtlamaları gerekir.” dedi.



11 Nisan 2022 Pazartesi 15:04

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-culcu-ciftcilerin-feryadini-duyun-15117.html