MAZLUM VE MAĞDURLAR İÇİN EL ELE

Mazlum ve Mağdurlar için El Ele” sloganıyla; dünyanın farklı kıtalarında, farklı ülke ve bölgelerinde mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahiplerine el uzatan Hasene Sosyal Yardımlaşma derneği Şanlıurfa'da çalışmaları devam ediyor

MAZLUM VE MAĞDURLAR İÇİN EL ELE

İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.” hadis-i şerifini kuruluş gayesi olarak alan “Mazlum ve Mağdurlar için El Ele” sloganıyla; dünyanın farklı kıtalarında, farklı ülke ve bölgelerinde mazlum, mağdur ve  ihtiyaç sahiplerine el uzatmak, yeryüzünde iyiliğin ve güzelliğin artması, paylaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın hâkim olması için 2017 yılından beri Türkiye Sivil Toplumla İlişkiler Yönetmeliği’ne göre faaliyetlerini yürüten Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği ilimizde bir dizi tanıtım faaliyeti gerçekleştiriyor.

Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Şanlıurfa Gönüllü Temsilcisi Fadıl Yağlıtaş gerçekleştirilen Çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada; İnfak, Allah’ın rızasını kazanma niyetiyle harcamada bulunmaktır. Yani kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara ve hayır yerlerine belirli bir mal ve nakdî yardımda bulunması” demektir.

KUR’AN, İNFAK ŞUURUYLA HAREKET EDEN BİR TOPLUM İNŞA ETME HEDEFİ GÜMÜŞTÜR.

“Mazlum ve Mağdurlar için El Ele” sloganıyla yola çıkan derneğimiz dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de çok farklı alanda yardım çalışmaları yapmaktadır. Tüm çalışmalarımız devletimizin resmi kayıtlarında mevcut.

Şanlıurfa gönüllü temsilcisi olarak ekip arkadaşlarımla birlikte faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kurban, zekat, Ramazan Kumanyaları, ayni ve nakdi yardımlar için çalışıyoruz. Şanlıurfa’mızda her yıl yüzlerce aileyle buluşuyoruz.

Onların sofralarını şenlendiriyoruz. Biz alan ve veren el arasında bir köprüyüz. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Zamanın koşulları bu işler için teşkilat halinde çalışan yardımlaşma müesseselerini zorunlu kılmaktadır.

 

Biz Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bu görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Derneğimizin toplumumuzun tüm kesimlerince daha çok tanınması, hayırsever ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızca daha bilinir, tanınır olması için ilimiz genelinde bir süredir çeşitli tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz.

Bu vesile ile tanıtım stantları kurduk, broşür ve el ilanları dağıtıyoruz. Ayrıca yerel ve sosyal medyada çok çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenliyoruz. Bu vesileyle daha çok mağdur ve mazluma umut olmaya gayret ediyoruz. Ayrıca desteklerinden dolayı tüm halkımıza, hayırseverlerimize ve Genel Merkezimiz adına Almanya’dan çalışmalarımızı yerinde görmek, Ramazan hazırlıklarımızı, çalışmalarımızı değerlendirmek üzere gelen Şükrü Sağdıç ve Ahmet Özdemir Hocalarımıza teşekkür ederim.” Dedi.

 

Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Merkezinden il düzeyinde yapılan çalışmaları yerinde gözlemlemek üzere gelen gözlemci Şükrü Sağdıç ; “Fadıl Yağlıtaş kardeşimizin şahsında Şanlıurfa Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Temsilciliğimizin çalışmalarına yardımcı olmak, onları motive etmek amacıyla bir süreliğine Peygamberler Diyarı Şanlıurfa’mıza geldik. Bir kez daha müşahede ettik hep birlikte her sorunun üstesinden gelebiliriz. Arkadaşlarımız, burada çok güzel faaliyetlerde bulunuyorlar. Bize düşen sadece onlara destek sunmak.

 

Tüm Urfalı hayırsever kardeşlerimizden Ramazan ayında tüm muhtaçları sevindirmek için destek istiyoruz. Yardım kolisi, giyim, temizlik ve her türlü temel ihtiyaçlar konusunda yardım talep ediyoruz. Ramazan, rahmet ayıdır. Biz sadece gönül köprüsüyüz.” Başta Ahmet Bahçıvan İş Merkezi olmak üzere çeşitli mekanlarda açılan tanıtım stantları ve etkinlikleri yapılan dua ile sonlandırıldı.



2 Nisan 2022 Cumartesi 22:20

http://www.urfa63haber.com/haber/mazlum-ve-magdurlar-icin-el-ele-15074.html