BAŞKAN CIDIR TAŞIMALI SERVİS SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR

Kamuda İhale Alanlar Zamlardan Dolayı İş Yapamaz Duruma Geldiler.

BAŞKAN CIDIR TAŞIMALI SERVİS SEKTÖRÜ CAN ÇEKİŞİYOR

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cıdır son aylarda gelen zamlardan dolayı Kamuda İhale Alan firmaların içinde akaryakıt tüketimi firmalara ait olan servis taşımaların mağdur olduğunu belirti.

Başkan Cıdır açıklamasında "Akaryakıt, lastik, yedek parçaya ard arda gelen zamalardan sonra her hangi bir iyileştirme yapılmaması servisçileri mağdur ediyor. 2021-2022 Eğitim Yılının başlaması ile köylerde bulunan öğrencileri ilçe merkezinde bulunan ilk, orta ve lise dengi okullara sabah getirip akşam evine bırakan . servis işini yapan ve ihalesini alan firmalar mağdur oldu. ihaleyi aldıklarında mazotun litre fiyatı 6.50 TL'di. Şuan yarı yıl tatili gelmeden mazotun litre fiyatı 14. 00 TL'ye ulaştı... Sadece akaryakıt ile iş bitmiyor. Bununla beraber geçen sene 4 lastiği 2.000 TL'ye alırken şuan 8.000 TL oldu.

Motor rektefesi 60 binliraya ulaşırken daha motorun rutin bakımlarını, kaskosu, sigortası muayene vb. masraflarına artık yetişemez duruma geldiler . İğneden ipliğe zam yapılırken servisçi kardeşlerimizin unutulmaması gerekir. Almış oldukları ihale bedelinin birkez daha gözden geçirilmesi yapılan zamların ücretlere yansıtılarak mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir."dedi.



10 Ocak 2022 Pazartesi 12:02

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-cidir-tasimali-servis-sektoru-can-cekisiyor-14809.html