ASGARÎ ÜCRET AÇIKLANDI BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün açıkladığı yapılan zam yüzde elli artmış oldu

ASGARÎ ÜCRET AÇIKLANDI BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

1 Aralık tarihinde başlayan asgari ücret pazarlığı, bugün sona erdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in, üçüncü toplantısını 9 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde yapmıştı. Bugün dördüncü kez toplanan komisyon, nihai kararını verdi. 2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:"Bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir.

Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerinde olması için bakanlığımıza görüş bildirmiştir. Gerek işçi gerekse işveren tarafını temsil eden taraflar, süreci özveriyle yönetti. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum.

"YÜZDE 50 ORANINDA ARTIŞ OLDU"

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 253 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam değişecektir. Asgari ücret yüzde 50 oranında artmış oldu. Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz.

Böylece işverenin üzerinden 450 TL'lik bir yükü kaldırmış oluyoruz. Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırarak işverenlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik.



16 Aral�k 2021 Per�embe 16:38

http://www.urfa63haber.com/haber/asgari-ucret-aciklandi-beklentilerin-uzerinde-14717.html