KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE'YI BÜYÜKELÇİLERE ŞİKAYET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kanal İstanbul projesi için Türkiye'ye büyükelçilere şikayet etti

KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE'YI BÜYÜKELÇİLERE ŞİKAYET ETTİ

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Geçtiğimiz aylarca temeli atılarak çalışmalara başlanılan Kanal İstanbul projesinin durdurulması için Türkiye'de bulunan Büyükelçilere kendi dilerinde projeye engel olmaları için mektup yazarak yazılan mektubu kendi sosyal medya hesabından takipçilerine paylaştı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında ve mektubunda şu ifadelere yer verildi "Ülkemizdeki tüm büyükelçiliklere bugün kendi dillerinde gönderdiğim çağrı mektubudur. Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim. Milletimin bilgisine sunarım. 

Mektubu Twitter hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu, "Ülkemizdeki tüm büyükelçiliklere bugün kendi dillerinde gönderdiğim çağrı mektubudur. Suyumuz, toprağımız, doğamız bizim her şeyimizdir; yok edilmesine izin vermeyeceğim.

Milletimin bilgisine sunarım" dedi. Mektubunda, "İklim krizi tüm dünyanın ortak sorunudur. İlkim krizinden geçmekte olan dünyayı ağır bir şekilde etkileyecek bir proje bugün Türkiye'nin gündeminde" diyen Kılıçdaroğlu, "'Kanal İstanbul Projesi', ekolojik sistemi altüst ederek sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya zarar verecek niteliktedir.

İklim kriziyle mücadelenin ortak sürdürülmesi için Akdeniz havzasının en büyük şehirlerinden biri olan İstanbul ve dünyamızın geleceği adına bu çağrının yapılması zorunlu bir hal almıştır" iddialarında bulundu.



6 Kas�m 2021 Cumartesi 11:02

http://www.urfa63haber.com/haber/kilicdaroglu-turkiyeyi-buyukelcilere-sikayet-etti-14585.html