BAŞKAN ÖZYAVUZ, MİNİK AHMET HARUN’UN YOL ENGELİNE DUYARSIZ KALMADI

Harran ilçesi kırsal Aslankuyusu Mahallesi’nde ikamet eden doğuştan yürüme engeli bulunan 7 yaşındaki Ahmet Harun Argın’ın yol engeli Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un talimatıyla aşıldı.

BAŞKAN ÖZYAVUZ, MİNİK AHMET HARUN’UN YOL ENGELİNE DUYARSIZ KALMADI

Harran ilçesi kırsal Aslankuyusu Mahallesi sakinlerinden Ömer Argın’ın doğuştan yürüme engeli bulunan 7 yaşındaki oğlu Ahmet Harun Argın, köy içi yolların mevcut durumu karşısında birçok sorun yaşadı. Akülü tekerlekli sandalyesiyle bozuk yollarda rahatça dolaşamayan minik Ahmet Harun bir de yol engeline takıldı. Akülü aracı bozulan minik Ahmet Harun’a manuel tekerlekli sandalye alındı. Aile manuel tekerlekli sandalye ile de ikametlerinden çok da uzaklaşamasalar dahi minik Ahmet Harun’u kapı önüne çıkarmaya çalıştı ancak, çamur sorunu yüzünden bir başkasının yardımıyla da minik Ahmet Harun, dışarı çıkıp yaşıtlarıyla vakit geçiremedi.

Durumdan haberdar olan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, ekiplere talimat vererek minik Ahmet Harun’un yol engelinin kaldırılmasını ve tüm köyün yollarıyla ile birlikte ailenin kapısının önüne kadar asfalt yol yapılması talimatını verdi. Başkan Özyavuz’un talimatı sonrası kırsal Aslankuyusu Mahallesi köy içi asfalt yol uygulaması programına dahil edildi. Harran Belediyesi ekiplerinin hızla başladığı çalışmalar kısa sürede tamamlanarak asfalt yollar vatandaşların hizmetine sunuldu.

Öncesinde birçok engel ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Ömer Argın, yaşadıkları yok sorununun çözüme kavuştuğunu belirterek kırsal mahallelerinde asfalt yol çalışması gerçekleştirilmesi talimatını veren Başkan Özyavuz’a teşekkür ettiklerini söyledi.

Artık tekerlekli sandalyesinin herhangi bir engele takılmadığını ve rahatça evden dışarı çıkıp arkadaşlarıyla vakit geçirebildiğini belirten minik Ahmet Harun ise, köy içi yolları kapsayan ve ikametinin kapısı önüne kadar uzanan asfalt yol çalışmalarından dolayı Başkan Mahmut Özyavuz’a teşekkür ettiğini ifade etti.

Tamamlanan köy içi yol çalışmalarının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz ise yaptığı açıklamada; temasları sırasında bizzat yerinde gördüğü sorunların çözümünün yanı sıra iletilen taleplerin de yerine getirilmesi için büyük hassasiyet gösterdiklerini ve Harranlı hemşerilerinin yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Başkan Özyavuz, minik Ahmet Harun’un yaşadığı mağduriyet karşısında ekiplerin hızla hareket ederek asfalt yol çalışmalarını tamamladığını ve bunun yanı sıra minik Ahmet Harun’a bir de akülü tekerlekli sandalye hediyelerinin olduğunu duyurdu.

Aslankuyusu Mahallesi sakini vatandaşlar da daha öncesinde yazın toz, kışın ise çamur çilesi çektiklerini ve öğrencilerin okul yolunda büyük mağduriyetler yaşadığını, köy içerisinde bırakın yaya olarak bir yerden bir yere gitmeyi araçla dahi ulaşımın çok zor olduğunu ancak, asfalt yollara kavuştukları gün itibariyle tüm bu sorunların aşıldığına dikkat çekerek Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’a teşekkür ettiklerini kaydetti.



2 Kas�m 2021 Sal� 14:17

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-ozyavuz-minik-ahmet-harunun-yol-engeline-duyarsiz-kalmadi-14567.html