OPTİMAR SON SEÇİM ANKETİNİ AÇIKLADI

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, yapılan son anket çalışmasında Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 50,7, Millet İttifakı'nın ise 34,5 olduğunu açıkladı.

OPTİMAR SON SEÇİM ANKETİNİ AÇIKLADI

Yapılan ankette AK Parti'nin %38-%41 arasında bir oyu olduğunu belirten Daşdemir, barajın düşmesiyle HDP'nin %8 üzerinde oy alma ihtimalinin sıfıra yakın olduğunu ifade etti. Daşdemir, "Barajın düşmüş olması İYİ Parti'nin oyunu belli oranda düşüreceğini söyleyebiliriz" dedi. 

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, katıldığı canlı yayın programında seçim anketi sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

OPTİMAR SON SEÇİM ANKETİNİ AÇIKLADI

Anket sonuçlarına ilişkin verileri paylaşan Daşdemir, Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 50,7, Millet İttifakı'nın oranının 34,5 olduğunu söyledi. Daşdemir, "Bu anket öncelikli olarak muhalefetin çok iddia edildiği üzere "Seçim çantada keklik" gibi bir durumun olmadığını gösteriyor" dedi.

"AK PARTİ'NİN %38-%41 ARASINDA BİR OYU VAR"

Bazı anket şirketlerinin servis ettiği "AK Parti'nin aşağı yönlü iniş trendi var" iddiasına katılmadığını belirten Daşdemir, "AK Parti'nin %38-%41 arasında bir oyu var. MHP'nin %10-%11 arasında bir oyu var. BBP'nin de %1 oy oranına yaklaştığını görüyoruz. Karşı blokun Cumhur İttifakı'nın önüne geçemediğini görüyoruz" dedi.

BARAJIN DÜŞMESİYLE HDP'NİN %8 ÜZERİNDE OY ALMA İHTİMALİ SIFIRA YAKIN

Barajın düşmesine dikkat çeken Daşdemir, "Barajın yüzde 7'ye düşmesinden sonra ben HDP'nin %7,5 ve %8 üzerinde bir oy alma ihtimalinin sıfıra yakın olduğunu düşünüyorum. Verilere dayalı olarak bunu söylüyorum" ifadesini kullandı.

ANKETLERDE İYİ PARTİ LEHİNE PR ÇALIŞMASI

Bazı anket şirketlerinin İYİ Parti lehine PR çalışması yaptığını ifade eden Daşdemir, "Barajın düşmüş olması İYİ Parti'nin oyunu belli oranda düşüreceğini söyleyebiliriz. Bazı servis edilen araştırmalarda İYİ Parti'nin oyunun %15'lerde-%20'lerde gösterenler var. Bunların açık ve aleni bir şekilde bir PR çalışması olduğu ortada" dedi.

Haber 7



10 Ekim 2021 Pazar 07:29

http://www.urfa63haber.com/haber/optimar-son-secim-anketini-acikladi--14468.html