CHP'Lİ BAŞKANDAN EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir Tekstil Fabrikasında çalışan yaklaşık 300 işçi işten çıkarıldığını öğrenince eylem yaptı.

CHP'Lİ BAŞKANDAN EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir Tekstil Fabrikasında çalışan işçilerin DİSK'e bağlı sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddiaları üzerine iş yerinde eylem yaptılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte, işçilerin eylem yaptığı alana giderek, işçilerin eylemine destek verdiler.

Başkan Cidir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve İş Kanununa göre çalışanlar ve işverenler önceden izin almaksızın sendikalara ve üst kuruluşlara üye olma ve sendika kurma haklarına sahiptir.

Aynı şekilde, hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz. İşçi veya işverenler aynı işkolunda ve aynı zamanda birden çok sendikaya üye olamaz.

 

Sendikal ayrımcılık yasaktır. (Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Madde. 33 & 51, İş Kanunu Madde 18 ve Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Madde 3, 17 de açıkça belirtilmesine rağmen Şanlıurfa organize sanayi bölgesinde uğur tekstile bağlı işçilerin iddialarına göre DİSK'e bağlı sendika üyesi oldukları için bu gün işlerine son verildi.

Yapılan bu tutum yanlıştır, insanlar sendikal haklarından dolayı kapı dışı edilemez bu bir kara lekedir, bu kara lekenin Şanlıurfa’ya sürülmesi kabul edilemez bu hatadan dönmeyenlere bir gün gelecek Şanlıurfa’ya sürmüş oldukları bu kara leke onların alınlarına sürülecektir. Dilerim bir an önca bu hatadan dönülür işçi kardeşlerimizde işlerinin başına dönerler.” dedi.



4 Ekim 2021 Pazartesi 18:56

http://www.urfa63haber.com/haber/chpli-baskandan-eylem-yapan-iscilere-destek-14464.html