HER ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Geçen yıl 7 buçuk tl satılan patates ve kuru soğanlı Üreticiden alınarak sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediliyor.

HER ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Art niyetli kişiler tarafından patates ve kuru soğanların sokak ortasına dökülüp isteyen gelsin alsın şeklinde sosyal medyada paylaşılan görüntüler gerçeği yansıtmadığını anlaşıldı. Türkiye geneli 3 günlük sokaka çıkma yasağını fırsat bilen sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı personelleri, patates ve kuru soğanları aileler dağıtmaya devam ediyor.

Şanlıurfa’nın eski sokakları dar olduğundan dağıt araçları giremediği sokaklar vakıf personelleri tarafından el arabası yardımıyla evlere dağıtılmaya devam ediliyor. Dar sokakların başındaki caddelerin olası acil bir durumda trafiği tıkamamak için sokak başında kuru soğan ve patatesleri indiriliyor ve oradan da el arabası yardımlarıyla dar sokaklardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

 

Şanlıurfa’nın sıcağında personeller oruçlu olduğu halde dar sokaklardaki ihtiyaç sahiplerine beden gücüyle dağıtım yapılıyor.

Sırf muhalefet olsun diye, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı personellerine iftira atıldığını ve ekmekleriyle oynatıldığını tarafımızca yerinde görüldü. Anuk Medya olarak yapılan bu çalışmayı tebrik eder ve bu çalışmaya art niyetle gölge edenleri de kınıyoruz.

Eyyübiye sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı olarak 14.04.2021 tarihinden beri ilçesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere patates ve soğan dağıtımı yapılmakta. 23.04.2021 tarihi itibariyle; Eyyübiye İlçesinde 24 adet büyük tır patates dağıtımı yapılmıştır.

Bu patateslerin toplamı 596 Bin 940 kg olup 25 Bin 953 aileye dağıtılmıştır. 6 büyük tırda soğan dağıtımı yapılmıştır. Soğanların toplamı 160 Bin 140 kg olup 6 Bin 962 aileye dağıtılmıştır.

 

İlçede 23.04.2021 tarihine kadar toplam 30 adet büyük tır patates ve soğan dağıtımık yapılmıştır. Ayrıca ilçeye 16 adedi patates 5 adedi soğan olmak üzere 21 adet daha patates ve soğan tırı gelecektir. Bu güne kadar Yaklaşık 33 bin aileye kapıda teslim edildiği ve daha 7 bin eve daha gidilecek kapıda teslim edileceğini öğrenild.



23 Nisan 2021 Cuma 18:49

http://www.urfa63haber.com/haber/her-sey-gorundugu-gibi-degil-13648.html