BAŞKAN AYŞE ÇAKMAK, ÇÖLYAK HASTALARINI UNUTMADI

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, çölyak hastalarına glütensiz gıda dağıtımında ailelerle bir araya geldi.

BAŞKAN AYŞE ÇAKMAK, ÇÖLYAK HASTALARINI UNUTMADI

Siverek Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü tarafından geçen hafta dağıtımına başlanan gıda paketlerinin 155 çölyak hastası aileye ulaştığını bildirdi. Glütensiz gıda paketi dağıtımında duygularını dile getiren Başkan Çakmak Göreve geldiği günden bu yana en mutlu gününü yaşadığını dile getirdi.

Başkan Ayşe Çakmak, "Sizlerle daha önce de bir araya geldik ancak bugün ihtiyaç duyduğunuz ürünleri sizlere verebilmenin sevincini yaşıyorum. Biliyorum hepiniz evlatlarınız, yavrularınız, kardeşiniz için belki de kendiniz için bugünü beklediniz. Yapacağız dedik ve bugüne kısmet oldu ancak her zaman kalbimizde olduğunuzu bilmenizi isterim. Sadece bununla yetinmeyip devamını getireceğiz. Bugün gıda paketi belki de başka zaman daha farklı yardım desteklerde bulunacağız. Bunu da inşallah rutine bağlamayı düşünüyoruz. Temennim o dur ki hasta sayımız artmaz ve biz tüm imkanlarımızı seferber ederek yardımları sürdürürüz." diye konuştu.

Tüm çölyak hastalarına şifa dileyen Çakmak, şu ifadeleri kullandı: "Aslında çölyak hastalarının bu yöndeki sıkıntısını gidermek önemli hizmetlerin başında geliyor. Çünkü kırsalda yaşayan hastalarımız var ki onun ötesinde her markette bu ürünler bulunmuyor hatta bu ürünler normal ürünlerden birkaç kat daha pahalı. Bizim için maddi boyutundan ziyade manevi boyutu önemlidir. Bu ürünleri size ulaşmasına vesile olduğumuzda manevi bir haz duyuyoruz. Hasan başkanında dile getirdiği gibi bu iş duyarlılık ise evet biz herkesten fazla duyarlıyız.

Ben sizlerin de çabalarınızı görüyorum ki birçoğuna da şahit oldum. Bu durumu Milletvekilimiz Kasım Gülpınar beye de anlattım. Çok zor durumların yaşandığını dile getirdim. Biz bundan sonra da elimizden geleni yapacağız. Sizlerden tek talebimiz duadır, lütfen duanızı eksik etmeyin. Siz dua edin ki bizim elimiz güçlensin ve bunlara vesile olalım. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a teşekkür ederek, "Ben elbette çölyak hastalarını düşünen bütün başkanların yanındayım ancak Ayşe Başkanımın ayrı bir yer var. Çünkü o bir anne ve bizi en iyi o anlar." dedi.

Çölyak hastası Gökhan Baylan, "Ürünlere ulaşmakta gerçekten güçlük yaşıyoruz. Bununla mücadele ediyoruz ki bugün gerçekten mutlu olduk. Ayşe başkanımıza tüm çölyak hastaları adına teşekkür ediyorum." dedi.



15 Mart 2021 Pazartesi 15:00

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-ayse-cakmak-colyak-hastalarini-unutmadi-13420.html