BAŞKANI AYŞE ÇAKMAK ÇALIŞIYOR SİVEREK KENT ORMANINA KAVUŞUYOR

Siverek Belediyesi tarafından 70 dönümlük arazi üzerine yapımı süren 'Kent Ormanı' projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

BAŞKANI AYŞE ÇAKMAK ÇALIŞIYOR SİVEREK KENT ORMANINA KAVUŞUYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, alanda yürütülen çalışmalar kapsamında çocuk oyun gruplarının montajına başlanırken parkur yapımlarına ise kısa sürede başlanacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın talimatıyla alanda çalışmaların hızlandırıldığını kaydeden Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, “Siverek Vadisi projesinin tamamı yaklaşık bin 200 dönümden oluşuyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizce 140 dönümü yapılırken 70 dönümü ise belediyemiz tarafından yapılıyor.

Kent ormanında çalışmalar tamamlandığında, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun grupları, Yürüyüş yolları, mescit, otopark ve çocukların zaman geçirebileceği tesisler yer alacak’’ dedi.

Başkan Yardımcısı Koşar, konuşmasında “Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşerek vadinin içerisinde yapay bir gölet yapmayı planlıyoruz, bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan açık yüzme havuzu var ancak yetmediğini düşünüyoruz. Vadinin kompleks haline getirilmesiyle ilgili yine bu alanda 10 dönüm üzerine açık ve kapalı yüzme havuzu kurmak projemiz içerisinde yer alıyor.

Şu an proje aşamasında ve fizibilitesi hazırlanıyor. Bununla ilgili de bakanlık düzeyinde görüşmelerimiz sürüyor. Finansmanını bulduğumuz anda projemiz vadinin içerisinde yer alacak.” diye konuştu.



2 �ubat 2021 Sal� 13:26

http://www.urfa63haber.com/haber/baskani-ayse-cakmak-calisiyor-siverek-kent-ormanina-kavusuyor--13168.html