HER ŞEY DAHA TEMİZ VE MODERN BİR SİVEREK İÇİN

Siverek Belediyesi halk sağlığının korunması amacıyla uygulanan haşere ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

HER ŞEY DAHA TEMİZ VE MODERN BİR SİVEREK İÇİN

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce bir süre önce başlatılan ilaçlama çalışması kapsamında haşerelerin kış dönemi larva aşamasında uyumasını engellemek amacıyla yapılan ilaçlama sayesinde gelecek yaz döneminde haşereler durdurulacak.

Yapılan çalışmayla halk sağlığının korunmasının yanı sıra vatandaşların yaşam kalitesinin arttırılması planlanıyor. Rutin çalışmaların yanı sıra gelen talepler doğrultusunda çalışan ekipler, her gün yaklaşık 40 ilaçlama talebine de cevap veriyor.

Konuyla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Halk sağlığının korunması ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması konusunda haşereyle mücadele kapsamında daha rahat bir yaz dönemi geçirmek amacıyla kış aylarında haşerelerin dinlenme ve yumurtlama dönemine geçtiği evrede larva mücadelesi çalışmalarımız devam etmektedir.”

Vatandaşlardan gelen taleplerin karşılandığının belirtildiği açıklamada, “Ayrıca ilçe merkezinde müdürlüğümüze ve zabıta müdürlüğüne gelen talepler doğrultusunda günlük ortalama 40 ev, okul, cami ve resmi kurumlar gibi alanlarda rezidüel ve sisleme cihazıyla haşere ve böceklere karşı ilaçlama yapılmaktadır.” denildi.

İlçede Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Gece saatlerinde başlanan temizlik çalışmalar kapsamında dolu olan konteynerler boşaltıldıktan sonra dezenfekte edilen konteynerler, kötü koku ve mikroplardan arındrılıyor.

Konuyla ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Günlük kullanım aracı olan çöp konteynerlerinin çevreye kötü koku yaymaması ve halk sağlığını tehdit edecek unsurlara meydan verilmemesi amacıyla sık aralıklarla konteyner yıkama aracı ile düzenli olarak dezenfekte edilmektir. Ekibimiz modern ve donanımlı araçla ilçe merkezindeki konteynerleri dezenfekte etmektedir.”



9 Aral�k 2019 Pazartesi 16:27

http://www.urfa63haber.com/haber/her-sey-daha-temiz-ve-modern-bir-siverek-icin--11834.html