HALFETİ OLAYI İLE İLGİLİ BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Halfeti İlçesinde Güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışma sonucunda olayda bir Komiser yardımcısı Şehit oldu İki Polis Memuru yaralanması ile ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından olayla ilgili bir açıklama yayınlandı.

HALFETİ OLAYI İLE İLGİLİ BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Halfeti İlçesinde PKK’lı teröristlerin gizlendiği ihbarı üzerine olay yerine giden güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına Ateşle karşılık veren PKK’lılar ile arasında çıkan çatışmadan 1 Komiser yardımcısı Şehit oldu 2 Polis Memuru yaralanmasının ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 47 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, işlemleri için emniyete götürüldü.

Emniyete yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 54 zanlının Şanlıurfa Barosu tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınan zanlıların işkence gördüğü açıklaması üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı basın açıklaması yayınlandı. Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. “ 18 Mayıs 2019 günü saat 02.00 sularında İlimiz Halfeti ilçesine bağlı Dergili Mahallesi’nde PKK terör örgütü mensuplarına yönelik yapılan operasyonda iki teröristin etkisiz hale getirildiği, bir komiser yardımcısının şehit olduğu ve iki polis memurunun da yaralandığı olayla ilgili olarak; yürütülen soruşturma kapsamında “terör örgütü üyeliği ve örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlarından şu ana kadar toplam 47 (kırk yedi) şüpheli gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınmaları ile birlikte yürütülen adli süreç usul ve yasalara uygun şekilde yürütülmektedir.

Bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında şüphelilerin işkence gördüklerine ilişkin iddiaların yer aldığı haber ve paylaşımlar Cumhuriyet başsavcılığımızca usulü dairesinde titizlikle takip edilmekte ve incelenmektedir.

İhtiyaç duyulması halinde inceleme ve soruşturma süreçlerinden ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.” Denildi.



21 May�s 2019 Sal� 16:03

http://www.urfa63haber.com/haber/halfeti-olayi-ile-ilgili-bassavciliktan-aciklama-geldi-11177.html