SAADET PARTİSİNE GENÇLİK AŞISI

Saadet Partisi Karaköprü İlçe Başkanlığına Gençliğin temsilcisi İlçe Başkanı Olarak attandı.

SAADET PARTİSİNE GENÇLİK AŞISI

31 Mart Belediye Başkanlık seçiminden önce Saadet partisinde büyük değişiklikler yaşanmaya başlandı. Son gelişmede Saadet Partisi Karaköprü ilçe başkanı Yakup Yavuz Parti Tüzüğünün 43. Maddesine istinaden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mesut Doğan imzalı yazı ile geçtiğimiz günlerde görevden el çektirildi.

Partinin İlgili Maddesine göre “Genel Başkan acil durumlarda il ve ilçe başkan ve yönetimlerini geçici olarak görevden alabilir. Parti Tüzüğünde belirtilen görev ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi için üst kurullarca verilen talimatlara uymamaları, partinin kabul ettiği esaslara, amaç ve siyaset anlayışına aykırı tutum ve davranışlarda bulunmaları, teşkilatların birlik ve uyumunu bozucu eylemlerde ısrar etmeleri halinde, ilgililerin kanuni sorumlulukları saklı kalmak kaydıyla, Belde Yönetimlerine, İl Yönetim Kurulunca, İlçe Yönetimlerine, Genel Merkezin olumlu görüşü alınarak İl Yönetim Kurullarınca, İl Yönetimlerine Genel İdare Kurulunca işten el çektirilebilir.” Denilmektedir.

Saadet Partisi Tüzüğünün ilgili maddesine göre görevden el çektirilen Yakup Yavuz’ın yerine Saadet partisinin çeşitli kademelerinden aktif olarak görev yapmış Gençlik Kolları Başkanlık görevini yürüten Kasım Şaşkın getirildi.

Göreve getirilen Şaşkın ilk açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “ Teşkilatım tarafından bana bu zor süreçte bu zor görevi bana layık gördüklerinden dolayı Teşkilatın tüm kademelerinde görev alan dava arkadaşlarıma teşekkür ederim inşallah 31 Mart akşamı zaferle çıkmak için ellimden gelen tüm çabayı sarf edeceğini söyledi.



11 Mart 2019 Pazartesi 10:16

http://www.urfa63haber.com/haber/saadet-partisine-genclik-asisi-10847.html