
CHP'nin yerel seçimlerde İyi Parti'yle 21 büyükşehirde yaptığı ittifakın yanı sıra HDP ile gizlice görüşmelere başladığı öğrenildi. HDP ile "Gizli ittifak" görüşmelerini CHPli Salıcı ve Bekaroğlu yürütüyor.
Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre, CHP, İstanbul, Ankara ve İzmir için HDP'nin desteğini istiyor.
SALICI VE BEKAROĞLU YÜRÜTÜYOR
İki parti ittifak görüşmelerini gizli yürütüyor. Gizli ittifak görüşmelerini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu yürütüyor.
CHP ve HDP ittifak yapmayı düşündüğü Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin gibi büyükşehirler bulunuyor. HDP'nin Doğu ve Güneydoğu'da ittifaka yanaşmadığı, ancak Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin gibi büyükşehirlerde CHP'ye verilecek desteğe sıcak baktığı dile getiriliyor.