YILMAZTEKİN; Avrupa, Seçim Öncesi Kaos İstiyor...

AİHM’in Türkiye’yi zor duruma düşürecek ve karışmasına vesile olacak tarzda kararlarıyla meşhur olduğunu vurgulayan Hukuk ve Değişim Derneği Kurucusu Av. Kemalettin Yılmaztekin, AİHM’in Demirtaş kararını yerel seçimler öncesi kaosa sürüklemeye yönelik hamle olarak değerlendirdi.

YILMAZTEKİN; Avrupa, Seçim Öncesi Kaos İstiyor... Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) terör sevici skandal açıklamaları, Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesini istemeleri, Gezi benzeri olayların fitilini ateşlemek olarak değerlendirildi.

AİHM, çifte standart uyguluyor

Konuya ilişkin Milat Gazetesinden Ezgi Çelik'ine  açıklamalarda bulunan Hukuk ve Değişim Derneği Kurucusu Avukat Kemalettin Yılmaztekin, AİHM’in çifte standart uyguladığını vurguladı. Yılmaztekin, “AİHM, Selahattin Demirtaş’a yönelik itibar edilmemesi gereken bir karar vermiştir. Avrupa’nın her zamanki ikiyüzlülüğü yine ortaya çıkmıştır. AİHM, tarafsız karar veremeyen,  kararlarıyla Türkiye’yi zor duruma düşürecek ve karışmasına vesile olacak tarzda kararlarıyla meşhurdur” dedi.  

Seçim öncesi kaos istiyorlar

Mahkemelere bağımsızlık tarafsızlık ve eşitlik prensibi çerçevesinde hareket edileceği düşünülerek başvurulduğunu kaydeden Yılmaztekin, yıllar önce Başkan Erdoğan’ın AİHM’e başvurduğunu ve yıllarca bekletildiğini hatırlattı. Yılmaztekin, “Demirtaş’ın bir yılda sonuçlanan davasında gösterilen hassasiyet AİHM tarafından Erdoğan’a gösterilmemiştir. AİHM’in gelinen süreç itibariyle tarafsız olmadığı ve siyasi kararlar verdiği gerçeği ortadadır. AİHM, Demirtaş’a yönelik tamamen siyasi bir karar vermiştir. Bu karar yerel seçimler öncesi kaosa sürüklemeye yönelik bir hamle olarak algılanabilir” dedi.



26 Kas�m 2018 Pazartesi 10:41

http://www.urfa63haber.com/haber/yilmaztekin-avrupa-secim-oncesi-kaos-istiyor-10445.html