SEÇİME SAYILI GÜNLER KALA BAŞKAN MEHMET KUŞ’A TEVECCÜHLER ARTIYOR

Ana Sayfa » Spor » Kemal Süt’ten Şanlıurfaspor Açıklaması

Kemal Süt’ten Şanlıurfaspor Açıklaması

Şanlıurfaspor eski icra kurulu başkanı Kemal Süt kamu oyunda kendisi hakkında çıkan haberler ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

 
6 Ağustos 2018 Pazartesi 19:09
Okunma: 3376
Yorum YapYazdır
 
Kemal Süt’ten Şanlıurfaspor Açıklaması

Şanlıurfaspor eski icra kurulu başkanı Kemal Süt açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Şanlıurfa spor Kulübü Başkanı Emin Yetim’in 4 Ağustos 2018 tarihinde yaptığı basın toplantısında şahsımı hedef alan açıklamalarda bulunması üzüntü ile karşılanmıştır. Şahsımı hedef alan açıklamalar nedeni ile kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basın toplantısı yapmak zarureti hasıl olmuştur. 

ŞANLIURFA SPOR’UN İCRAYA VERİLDİĞİ DOĞRU DEĞİL 

Yetim basın açıklamasında , Şanlıurfa spor’u 391 bin lira alacağımdan dolayı icraya verdiğimi iddia etmiştir. Bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Şanlıurfa spor’un icraya verilmesi söz konusu değildir. Sadece Şanlıurfa spor’dan alacağım olan 271 bin lira için Şanlıurfa spor’a temlik gönderilmiştir.

Kamuoyunun yakinen bildiği gibi Temlik dışında Şanlıurfa spor’dan alacağım olan 200 bin lirayı hibe etmiş ve yaklaşık 200 bin lira da tarafımdan harcamalar yapılmasına rağmen kulübe fatura edilmemiştir. Yine, bir çok deplasmanlara gidişlerde uçak gidiş-geliş, konaklama giderleri şahsımca karşılanmış kulübe fatura edilmemiştir. Bazı Deplasman maçlarında ise deplasmana giden yöneticilerle birlikte takımın tüm giderleri bizlerce karşılanmıştır.

TEMLİK DIŞINDA TAKIMA HİBE VE KATKIM 400 BİN LİRANIN ÜZERİNDEDİR.

MEVCUT YÖNETİM, KENDİLERİNİN DEPLASMAN GİDERLERİNİN TAMAMINI KULÜBÜN KASASINDAN KARŞILIYOR

Şanlıurfa spor kulüp Başkanı Emin Yetim’in diğer bir iddiası ise Şanlıurfa spor yönetimine girmek için yanına gittiğim açıklamasına ise kargalar bile güler. Olayın gerçeği şöyledir. Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Emin Yetim ŞUTSO Başkan vekili Kadir Kılıçoğlu’nu Ramazan ayı içinde arayarak Kemal Süt bizi davet etsin demiştir bu istek üzerine bende Kadir Kılıçoğlu, Halil peltek ile birlikte emin yetim’i sahura davet ettim ve bu yemekte Şanlıurfa spor ile ilgili bir konuşma olmamıştır. 

YETİM VE ÜÇÜNCÜ KİŞİLERCE HERHANGİ BİR GÖRÜŞMEM OLMAMIŞTIR.       

Ancak daha sonra Yetim, ŞUTSO başkanı İbrahim Halil Peltek ve ŞUTSO Başkan vekili Kadir Kılıçoğlu aracılığı ile Yönetime girmem için bana teklif gönderdi. Bu teklifi kabul etmediğim gibi aynı kişiler aracılığı ile ancak, Yetim başkanlığındaki yönetimin çekilmesi durumunda Başkanlığımda yeni bir yönetimin oluşturabileceği cevabı ilettim. Bunun dışında Şanlıurfa spor ile ilgili Yetim ve üçüncü kişilerce herhangi bir görüşmem olmamıştır.   

Kongre öncesi Şanlıurfa spor kulüp başkanlığına aday olmak için çalışmalar yaptım bu çalışmalar esnasında ekonomik durum ile ilgili TFF de görevli bazı dostlarımızla yaptırdığım görüşmeler neticesinde Kulüp Başkanı Emin Yetim’in Şanlıurfa spor’dan alacağına karşı Kongre öncesinde Federasyona temlik koydurduğu, federasyon gelirlerinin Emin Yetim’in alacakları nedeni ile şirket veya kendi hesaplarına gideceği bilgilerini edindim. Emin Yetim’in Şanlıurfa spordan alacağına karşı Kongre öncesi Şanlıurfa sporun Federasyon Gelirlerine neden Temlik Koyma gereği duyduğunun cevabını da kendisi kamuoyuna açıklamalıdır. 

Ayrıca kongre sürecinde Delege yapısının değiştirilmesi, mevcut yönetimin kendine yakın isimleri delege yaparak çoğunluğu almasından dolayı ben ve yönetim kurulunda görev alacak arkadaşlarım zaten senaryosu hazırlanmış kaybedilecek bir yarışta olmanın fayda getirmeyeceğini düşünerek adaylıktan vazgeçtik bunu da tüm kamuoyunun bilmesini isterim. 

MÜFETTİŞ RAPORLARI NEDEN KAMUOYUNA AÇIKLANMADI. 

Bilindiği gibi Şanlıurfa spor’un hesaplarının incelenmesi ve yapılan usulsüz delege kayıtları için İçişleri Bakanlığınca müfettiş gönderilmiştir. Yaklaşık 5 ay incelemelerde bulunan ve sonuçlandırılan Müfettiş raporu bugüne kadar neden kamuoyuna açıklanmamıştır. Kongrenin Dernekler Kanuna aykırı şekilde yapıldığı ve kongrenin iptali gerektiği başta olmak üzere birçok olumsuzluğun raporda yer aldığı duyumları alınmıştır. Şanlıurfa spor Yönetimi veya Şanlıurfa Valiliği Dernekler Müdürlüğü şeffaflık gereği bu raporu neden kamuoyu ile paylaşmamıştır. 

2 DÖNEMDE 55 MİLYON GELİRE KARŞILIK BORÇLARIN ARTMASI DİKKAT ÇEKİCİDİR.

 2016–2017 döneminde Şanlıurfa spor’a gelir olarak yaklaşık 37 milyon lira, 2017-2018 döneminde ise yaklaşık 18 milyon lira olmak üzere toplam 55 milyon lira Şanlıurfa spor’a gelir sağlanmıştır. Şanlıurfa spor’u biz bıraktığımızda borç toplamı 36 milyon 500 bin lira iken Geçen sezon borç miktarı 32 milyon 500 liraya düşerken bu yıl ise borç miktarı 39 milyon 500 bin liraya yükselmiştir. İki sezonda 55 milyon liralık gelire göre borç miktarının artığı görülmüş ve kaynakların verimli kullanılamadığı ortadadır. 

Emin Yetim, Şanlıurfa spor borç batağında diyor ancak bu yıl yaklaşık 1 milyon 650 bin lira civarında bonservis ödemesi taahhüdünün söz konusu olduğu, yine bir futbolcunun geçen yıl kendi takımında 130 bin lira alırken Şanlıurfa spor ile 390 bin liraya imza attırması da ayrıca üzerinde konuşulması gereken bir konudur. 

ŞANLIURFASPOR’UN BORÇLARI AZALTILMALI VE YAPILANDIRILMALIDIR.        

Şanlıurfa spor’un hak ettiği yere gelebilmesi için Şanlıurfa spor’un borç yükünün azaltılması gerekmektedir. Mevcut Başkan Emin Yetim’in yönetimden ayrılması ile alacağını hibe etmesi durumunda Şanlıurfaspor’dan alacaklı olan eski Başkan Sayın Fethi Şimşek yetimin yapacağı hibe rakamının iki katını hibe edeceğinin sözünü ben burdan sayın fethi şimşek başkanımız adına veriyorum. ayrıca yine fethi başkanın yönetiminde benimle birlikte görev alan arkadaşlarımız ile görüşerek alacaklarının tümünü hibe edebileceklerinin teyidini alarak onunda sözünü buradan arkadaşlarım adına veriyorum. bu hibeler ile Şanlıurfa sporumuzun borçlarının yaklaşık % 50 si siliniyor olacaktır. 

Geriye Kalan tüm borçlarda ödeme takvimi belirlenerek ödemeleri yapılacak ve Şanlıurfa spor üzerinde borç yükü kalkmış olacaktır her kongre öncesi borç silinsin aday olalım borç çok kimse talip olmaz söylemleri ortadan kalkmış olacak ve Şanlıurfa spor başkanlığı hayalini kuran herkes korkmadan kulüp başkanlığına aday olabileceklerdir. 

Şanlıurfa spor yönetimi her sezonda mali durum başta olmak üzere takımın kötü gidişatını örtbas etmek için ilin mülki ve yerel idarecilerine karşı suni bir kamuoyu yaratarak başarısızlığını gizlemeyi adet haline getirmiştir. 

Şanlıurfa spor Kulübü Başkanının 28.07.2018 tarihli basın açıklaması dikkat çekicidir. Yetim açıklamasında ; “ Delege yapısını da 10 bin delege sınırlamasını kaldırdık. Tüzükte yaptığımız değişiklikle 10 bin üye daha ekleyerek toplam 11 bin üyeyle sınırlandırdık… Ama maalesef şimdiye kadar kimse gelip delege kaydı yapmadı. Kombine biletlerimiz 15 gündür basıldı ve yine herhangi bir talep yok. Stat içindeki reklam panoları eski fiyatı 1 yıllık 15-20 bin arası. Biz bir yıllık 5 bin TL’ye indirdik, yine talep yok. Talebi bırakın defalarca ayaklarına kadar gitmemize rağmen bir buçuk ayda sattığımız 25-30 civarı bilet satılmış  siyasiler ve STK’lar dan şimdiye kadar herhangi olumlu bir destek alamadık. Alamadığımız gibi Telefonlarımıza bile cevap vermiyorlar… Açıklaması ile toplumun tüm kesimlerinden destek bulamadığını belirtmektedir.

Bunu üzülerek belirtmek isterim ki urfaspor yönetimi şanlıurfalıların güvenini kaybetmiş desteğini yitirmiştir başkanın bu sözleri içler acısıdır istenmediklerinin itirafı gibidir. Şehrin en büyük markası şanlıurfa spora kimse gelip üye olmuyorsa, kimse kombine bileti almıyorsa, reklam vermiyorsa, siyasi ve sivil toplum örgütleri destek vermiyor ve telefonlarınıza cevap vermiyorsa şanlıurfa’da toplumun her kesiminden gelen bu olumsuzlukların nedenini şanlıurfa spor yönetimi başta olmak üzere, şanlıurfa valiliği, şanlıurfa büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarca analiz edilmesi gerekmektedir. 

EMİN YETİM VE YÖNETİMİNİN ÇEKİLMESİ DURUMUNDA ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ.

Şanlıurfa spor Kulübü Başkanı Emin Yetim basın açıklamasında “Varsa Bir Baba Yiğit Gelsin” sözü ile yönetime talip çıkan olursa görevi bırakacağını ima etmiştir. Bu Şehirde Analar Ne Babayiğitler Doğurmuştur Kimse Bundan Yana Şüpheye Dahi Kapılmasın Gerektiği Zaman Her Urfaspor Sevdalısı Bir Babayiğit Olup Takımına Sahip Çıkacağına Olan İnancım Tamdır. Emin Yetim bilmelidir ki Şanlıurfa spor sahipsiz değildir. Eğer sözü halen geçerli ise görevi bırakması durumunda, olağanüstü kongrede Şanlıurfa spor’a bugüne kadar emek veren, destek veren ve gönlü Şanlıurfa spor için atanlarla birlikte Başkanlığımda güçlü bir liste oluşturularak Şanlıurfa Spor’u Hak Ettiği Yere Getirmek İçin Elimizi Taşın Altına Koyacağımızın Bilinmesini İsterim. 

Eğer Sorun Eski Yönetici Alacaklarıysa Buradayız Mesele Hibeyse Buradayız Hodri Meydan Diyorum Siz Ne Kadar Alacağınızdan Feragat Edecekseniz Biz İki Katını Sileceğimizin Hibe Edeceğimizin Teminatını Veriyoruz.

 

İlgili Haberler
 
6 Ağustos 2018 Pazartesi 19:09
Okunma: 3376
Yorum YapYazdır
 
 
(0 Yorum Yapıldı)Yorumlar
<p>Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.</p>
 
Bu Kategorideki Diğer Haberler
 
Yazarlar
Yazarlar RSS Beslemesi
 
 
Anket
YEREL SEÇİMLERDE OY VERME KRİTERİNİZ NE OLUR
ADAY ÖNEMLİ
PARTİ TERCİHİM ÖNEMLİ
FİKRİM YOK
 
Son 24 Saat
Haberler RSS Beslemesi
 
Lig Puan Durumu
 
Tak�mlar
O
G
B
M
P
1
Fenerbahçe
7
7
0
0
21
2
Galatasaray
7
6
1
0
19
3
Yukatel Adana Demirspor
8
5
2
1
17
4
Beşiktaş
7
4
1
2
13
5
Trabzonspor
8
4
0
4
12
6
Kasımpaşa
7
3
3
1
12
7
Atakaş Hatayspor
7
2
5
0
11
8
Çaykur Rizespor
7
3
2
2
11
9
MONDİHOME KAYSERİSPOR
7
2
4
1
10
10
Corendon Alanyaspor
8
2
4
2
10
11
BITEXEN ANTALYASPOR
7
2
3
2
9
12
Tümosan Konyaspor
7
2
3
2
9
13
EMS YAPI SİVASSPOR
7
1
4
2
7
14
MKE Ankaragücü
7
1
3
3
6
15
VavaCars Fatih Karagümrük
8
1
3
4
6
16
Gaziantep FK
7
2
0
5
6
17
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş.
7
0
4
3
4
18
Rams Başakşehir
7
1
1
5
4
 
�ampiyonlar Ligi
 
UEFA Avrupa Ligi
 
Alt Lig
 
S�per Loto
31.10.2019 Tarihli �ekili� Sonucu062224283446
 
 
�ans Topu
30.10.2019 Tarihli �ekili� Sonucu011030323403
 
On Numara
04.11.2019 Tarihli �ekili� Sonucu01102527293839404347484950515262646874757778
 
Namaz Vakitleri
 
  • �msak05:09
  • G�ne�06:47
  • ��len12:19
  • �kindi15:11
  • Ak�am17:31
  • Yats�18:57
 
Tarihte Bug�n
1692 - Bahadırzade Arabacı Ali Paşa sadrazamlıktan alınarak yerine Bozoklu (Bıyıklı) Mustafa Paşa atandı.
1854 - Kırım Savaşı: Birleşik Krallık Rusya İmparatorluğuna savaş ilan etti.
1890 - Louisville, Kentucky'de çıkan fırtınada 76 kişi öldü 200 kişi yaralandı.
1918 - Besarabya ve Moldova Romanya'ya katıldı.
1958 - Nikita Khrushchev, SSCB'de başbakanlığa yükseldi.
1969 - Koç Holding'e ait Aygaz tankeri Ege Denizi'nde alabora oldu, 15 kişilik mürettebattan 1 kişi kurtulabildi.
1970 - Gediz, Kütahya'da deprem oldu, 1087 kişi hayatını kaybetti.
1972 - Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi lideri Mahir Çayan ve arkadaşları Ünye Radar Üssü'nden 3 İngiliz teknisyeni kaçırdı.
1976 - Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil ile ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Washington, DC'de Savunma İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı. Bu anlaşmaya göre, Türkiye üslere izin çıkaracak, ABD de buna karşılık Türkiye'ye yardımda bulunacaktı.
1977 - Kanarya Adaları'nın Tenerife Havaalanı'nda uçuşa geçmek üzere olan Hollanda Havayolları'na ait Boeing 747 tipi yolcu uçağı, yine havalanmak üzere olan Pan Am'a ait başka bir Boeing ile pistte çarpıştı. Kazada 575 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.
1986 - Hayali mobilya davasında 10 yıldır yargılanan Yahya Demirel tahliye edildi.
1987 - 'Hora' (Sismik-1) gemisinin, petrol aramak için Ege'nin uluslararası karasularına açılmasının Yunanistan'ın petrol aramaları için açıkladığı tarihe rastlaması, iki ülkenin silahlı kuvvetlerini alarma geçirdi.
1994 - Eurofighter Typhoon ilk test uçuşunu yaptı.
1996 - ABD Başkanı Bill Clinton, eşi Hillary Clinton ve kızı Chelsea ile Türkiye'ye geldi.
1999 - Nissan Renault arasında güç birliği anlaşması imzalandı.
425 - İmparator II. Theodosius zamanında, Konstantinopolis'te, Auditorium adıyla ilk yüksekokul açıldı. Okulda 31 profesör, Latince ve Grekçe hitabet ve gramer, hukuk ve felsefe dersleri vermeye başladı.
630 - Tang Hanedanı Yin Dağları'nda (günümüzde İç Moğolistan) Doğu Göktürk Kağanlığını yendi.
 
Say�sal Loto
02.11.2019 Tarihli �ekili� Sonucu062931324445
 
Ar�iv
 
 
Kurumsal

��erik

GÜNDEM

SİYASET

DÜNYA

Yukarı Çık