"KUŞ EYYÜBİYE İÇİN BİR NİMET"

HALİL ANUK

HALİL ANUK

Şanlıurfa'nın nüfus yoğunluğu bakımdan en büyük ilçesi olan Eyyübiye ilçesi tarihi yönüylede dünyanın gözdesi konumunda olmasına rağmen gerekli yatırım ve tanıtımı yapılmayışı ilçeye, Şanlıurfa’ya olduğu gibi Türkiye’yede hiçbir katkısı olmadı.

Çok mu geç kalındı? Tabi ki değil, Eyyübiye’liler hiç üzülmesin bence, çünkü doğma büyüme, halkla içi içe ve vatandaşın fikrine önem veren Eyyübiyeli bir başkanları var.

Eyyübiye Belediyesi'nde ilin turizm gelirlerini artırmaya yönelik projeler yürütülüyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet KUŞ, konusunda uzman bir kadroyla iştişareli bir şekilde, "Şanlıurfa inanç, tarih ve kültür turizmi açısından çok güzel projelerine başladı.

Bence KUŞ Eyyübiye için bir nimettir ve bunun Eyyübiye’ye epey katkı sağlayacağına inanıyorum. Sayın KUŞ’un ve ekibinin projelereine köstek değilde, destek olunursa onların heycanlarına ortak olunursa ilçeye faydalı olacağına inanıyorum.

Kuş’un bu kadar abartacak ne yaptı diyecek olursanız? Beni hecanladıran ilk icraatlarından biri Tarihin sıfır noktası olan Şanlıurfa’nın Merkez ilçelerinden olan Eyyübiye ilçesinde bulunan Nemrud'un Tahtı olarak bilinen alanın turizme kazandırılması için çalışma başlatan ve bölgeye gidip teknik ekiple birlikte inceleme yapan ilk siyasetçi oluşu. II. Yüzyıldan bu yana ayakta kalmayı başaran ve Kültür Bakanlığı kayıtlarında 'Deyr Yakup Manastırı' olarak ta bilinen Nemrud'un Tahtı turizme kazandıracak olması başlı başına bir NİMETTİR diye düşünüyorum…

Tabi bunla kalınrsa ilk eleştirenlerden biri de ben olurum. Ama yaşam tarzını yakinen bildiğim başkan Kuş’un buun ilk ama son olmayacağıdır…

Sevgiyle kalın….

 



3 Temmuz 2019 �ar�amba 12:27

http://www.urfa63haber.com/yazar/kus-eyyubiye-icin-bir-nimet-1006.html