Siverek Belediyesi Engelli vatandaşlara Duyarsız Kalmadı

Siverek Belediyesi daha önce belirlediği 18 bedensel engelli vatandaşa aküyle çalışan tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Siverek Belediyesi Engelli vatandaşlara Duyarsız Kalmadı

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatıyla bedensel engelli ve yatağa mahkûm olan dışarı çıkıp gezemeyen vatandaşlara bir nebzede umut için temin edilen 18 akülü tekerlekli sandalye, hak sahiplerine teslim edildi. 

Her insanın engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini belirten Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ahmet Demirezen şunları kaydetti: "Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına 18 engellimize akülü tekerlekli sandalye temin ettik. Başkanımız Resul Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda merkez ve kırsal mahalle ayrımı yapılmadan daha önce tespit edilen engelli kardeşimize akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etmeye başladık. Hayatları boyunca evlerinden dışarı çıkamayan bu kardeşlerimiz inşallah bundan sonra gönül rahatlığıyla çarşıya çıkarak gezme imkânı bulacak. Sosyal yardım müdürlüğü olarak bu yönde çalışmalarımızı özverili bir şekilde sürdürüyoruz."

 

Bedensel engeli nedeniyle oğlunun son zamanlarda okula gidemediğini belirten Yeditaş Mahallesi sakini Mehmet Teker ise, "Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Oğlum engelli olduğu için okula gitmesi zor oluyordu. Kendi imkânlarımızla okula götürüp getiriyorduk ama bir süre sonra okula gitmesi zorlaşınca bizde belediyeye başvuru yaptık. Sağ olsun ekipler oğluma akülü sandalye getirdi. Bu anlamda emeği geçen Belediye Başkanımız Resul Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.



12 Temmuz 2018 Per�embe 16:53

http://www.urfa63haber.com/haber/siverek-belediyesi-engelli-vatandaslara-duyarsiz-kalmadi-9749.html