Suruç'ta Bir Başkadır 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'nin Suruç ilçesinde de coşkuyla kutlandı .

Suruç'ta Bir Başkadır 23 Nisan Coşkusu

Kutlamalara Bayrak şarkılı Türk Bayraklı gosteri ve Zeybek oyunu damgasını vurdu Namık Kemal Ilköğretim okulunda düzenlenen 23 Nisan kutlamalarına Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz, Suruç Ilçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Güler Suruç Ilçe Jandarma Komutanı Ismail Tarım , Suruç Ilçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Bircan , Daire Müdürleri STK temsilcileri çocuklar ve aileleri katıldı. Kutlamalar Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz'ün çocukların Bayramını Kutlaması başladı.

Çocuklarla bir araya gelen ve Bayramlarını Kutlayan Açıkgöz Çocukların büyük sevgi gösterisi ile karşılandı.Cocuklarin bayram sevincine ortak olan Açıkgöz 23 Etkinliğine gelen vatandaşlarla sohbet etti çocuklarla yakından ilgilendi. Daha sonra konusan Ilçe Millî Eğitim Müdürü Cihan Bircan çocuklarin bayramını kutlayarak " Unutmayın bugün büyüklerimizin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız Bugün burada coşkunuzu paylaşan bizler sizden arastiran, düşünen , üreten , ahlaki ve insanı değerlere sahip birey olarak yetişmesini beklemekteyiz.

Sizlerde bu bilince sahip olmalısınız Şimdiden çok çalışarak gel ev iyi hazırlanmalsiniz aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır" dedi. Coşkuyla Kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli okulların müzik grubu , tiyatro ve günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalar ve gösterileri ile coşkuya dönüşürken Türkiye şarkısıyla süslenen çocukların Türk Bayraklari ile yapmış oldukları gösteri protokol üyeleri vatandaşlardan buyuk alkış aldı.

Gösterinin sonunda çocuklar Türk Bayrağını Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz'e hediye ettiler.Kutlamalarda Suruç ilçesinde bir ilk daha yaşandı.Cocuklarin büyük bir başarı ile sergiledigi ç efelerin oyunu olarak bilinen Zeybek Oyunu vatandaşlardan büyük alkış aldı.

 

Kutlamalar Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz'ün 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen Şiir Resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ç geçit töreni ile son buldu Vatandaşlar kutlamalara yoğun ilgi gösterirken ilçe genelinde tüm okullarda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.



23 Nisan 2018 Pazartesi 13:49

http://www.urfa63haber.com/haber/suructa-bir-baskadir-23-nisan-coskusu-9206.html