Halfeti Harika Kent Seçildi

Huzurlu kent anlamında olan Cittaslow sertifikasına sahip Türkiye'de,bu sertifikaya sahip 14 harika kent mevcut

Halfeti Harika Kent Seçildi

Türkiye'de, 'Cittaslow' sertifikası alan 14 harika kent mevcut. Uluslararası Cittaslow Organizasyonu'na katılabilmek içinse gayet makul bazı kriterler var. Yaşamdan zevk almak ve arkadaşlarınla, ailenle vakit geçirmek; kalori almak için değil bir zevk olarak yemek yemek; yaşadığı kenti korumak ve tarihsel arka planına değer veriyor olmak ve küçük kentlerde de sosyal imkanlar ve istihdam olanaklarının var olmasına katkı sağlamaya çalışmak bu kriterlerden  sahip olan yerlerden biri Şanlıurfa ilçesi olan  Halfeti'nin bir çok bölümü Birecik Barajı projesi sebebiyle sular altında kaldı.

Geri kalan kısmı içinse yeni yerleşim yerleri oluşturuluyor. Halfeti, eşsiz yöresel lezzetlerinin yanı sıra Rumkale, Barşavma Manastırı, Norhut Kilisesi, Kanterna Mezrası Hanı gibi tarihi mekanlarla ön plana çıkıyor. Bu doğal güzelliğe sahip olan güzel bir yerleşim yeridir. 

Bu doğal güzelliğe sahip olan yere bir çok yerden gelen yerli ve yabancı Turistlerin buraya gelip yörenin lezzetli yemeklerini tatarak tekne turları düzenleniyor. 



8 Nisan 2018 Pazar 15:12

http://www.urfa63haber.com/haber/halfeti-harika-kent-secildi-9150.html