Siverek Belediyesinden Bir Sosyal Projecilik Örneği

Siverek Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Göç Kurulusu yapımı tamamlanan çamaşırhanenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Biz Ensar anlayışına sahip bir milletiz, bu millete de zaten bu yakışıyor" dedi.

Siverek Belediyesinden Bir Sosyal Projecilik Örneği

Belediye hizmet binasının alt katında bir sure önce tadilatına başlanan çamaşırhanenin yapımı tamamlanarak açılışı yapıldı. Birleşmiş Milletler Göç Kurulusu, Hane Tadilatı ve Toplum İstikrarı Birimi yetkililerinin de katilliği açılış törenine, Belediye Başkan Yardımcıları, vatandaşlar ile Suriyeli göçmenler katildi.

Resmi rakamlara göre Şanlıurfa’da 543 bin Siverek'te ise 10000 Suriyeli vatandaşın yasadığına dikkat çeken Belediye Başkanı Resul Yılmaz şunları kaydetti: "Biz Siverek Belediyesi olarak diğer paydaşlarımız ile birlikte Birleşmiş Milletler Göç Kurulusu ki bu anlamda çok önemli destekler veriyor. Ben huzurlarınızda kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu paydaşlarımız ile birlikte basta Suriyeli misafirlerimiz olmak üzere fakir zaruret içerisinde bulunan vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bugün de açılışını gerçekleştirdiğimiz çamaşırhanemiz göründüğü üzere çok güzel olmuş, bana göre kaliteli bir is olmuş. Ben emeği gecen herkese teşekkür ediyorum."

Çamaşırhanenin tam kapasite çalışacağını belirten Başkan Yılmaz, "Çamaşırhanemiz bundan sonra inşallah basta Suriyeli misafirlerimiz olmak üzere fakir fukaramıza daha iyi hizmet verecektir." dedi.

Çamaşırhanede bulunan cihazların son teknoloji cihazlar olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, su ifadeleri kullandı: "Bir ev ve aile ortamında nasıl yıkama işlemi gerçekleştiriliyorsa, ütüleme işlemi yapılıyorsa, burada da ayni işlemler yapılıyor. Bundan dolayı da ayrıca memnun olduğumu ifade etmek istiyorum."

Millet olarak Ensar görevi üstlendiklerine vurgu yapan Yılmaz, "Temel hedefimiz misafirlerimiz buradayken bizim Vatandaşlarımız hangi hayat standartların da yaşıyorsa onlara da ona yakın bir hayat standardı sunmaktır ki biz Ensar anlayışına sahip bir milletiz, bu millete de zaten bu yakışıyor. Misafirlerimiz inşallah bir an önce ana vatanlarına dönebilecek bir ortamı bulurlar." diye konuştu.

Zeytin dalı hareketinde şehit olan askerleri de unutmayan Belediye Başkanı Yılmaz, "Devletimiz buna yönelik bir harekat düzenliyor. Basta Zeytin Dalı hareketindeki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.



22 �ubat 2018 Per�embe 11:38

http://www.urfa63haber.com/haber/siverek-belediyesinden-bir-sosyal-projecilik-ornegi-8907.html