Akdemir,Okulla Gitmeyen Kız Kalmayacak

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı yaklaşık 13 bin nüfuslu Hacı Bayram Mahallesinin okullu olmadığından dolayı birçok aile çocukları okula Gönderemiyor

Akdemir,Okulla Gitmeyen Kız Kalmayacak

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı yaklaşık 13 bin nüfuslu Hacı Bayram Mahallesinin okullu olmadığından dolayı birçok aile çocukları okullara yollamıyorlardı.urfa63haber.com ’a konuşan Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir “Çocuklarımız şimdi 5 farklı yakın okullara gönderiliyor. Ancak aileler okulların evlerinden uzak olan ve ikil öğrenim okulları kışın sabahın erken saatlerde başlaması ve akşamları da geç saatlere kadar kalmasından dolayı kız çocuklarını mahalle dışında okullara göndermek istemiyor” dedi.

Hiç okullu olmayan hacı bayram mahallesi yoğun çabalar sonucu okullularına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Eyyübiye İlçesinde bağlı Hacı Bayram Mahallesinde yaklaşık 2 bin 500 hane bulunan ve 13 bin nüfusu olan ve 2 bin 500 civarı öğrencisi olan mahallede okul, sağlık ocağı ve bir park bile yok. Kış ayrında yağmur çamur demeden okullara gitmek isten öğrenciler yaklaşık 4-5 kilometre yürümek zorunda.  Mahalle sakinleri bu zorlu şartlarda  ,,çareyi kızlarını okuldan almakta bulmuştu. Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir, “Görüşmediğim yetkili gitmediğim kurum kalmadı her gittiğim kurum sorumluluğu başkasına atıyordu” bizlerde pes etmedik etmeyeceğiz de hamd olsun okulumuza kavuşuyoruz. Okulumuzun temelini atmak için ilk kepçe çalışmaya başladı inşallah 2018-2019 eğitim ve öğretim yıllında öğrencilerimiz kendi mahallesinde okuyacaklar ve ‘’okulla gitmeyen kız kalmayacak’’ dedi. Bu konu emeği geçen tüm herkese başta şahsım adına ve mahalle sakinlerinin çok teşekkür ederiz.

HACIBAYRAM MAHALLESİ SAĞLI OCAĞINA KAVUŞACAK

Mahallenin 2 bin 500 hane, yaklaşık 13 bin nüfusu ve 3 bin civarı aşı olması gereken oluştuğunu belirten Muhtar Akdemir, fakat hala çocuklarımızı aşılatmak için gidecek bir sağlık ocakları olmadığını söyledi.

Akdemir, “ 30 yıldır bizim bu mahalleye hizmet yapılmamış ve yapılmıyor. Bizim burada ki vatandaşlara adeta 2 sınıf değil 3 sınıf vatandaş muamelesi gösteriliyor. Bizler beni oyum ile çobanın oyu bir mi? Muhabbetine girmiyoruz. Bizler hakkımız olan hizmetleri istiyoruz, bizler insanca muamele yanı kısacası biz mahallemizde sağlık ocağı istiyoruz. Bizim 3 bin civarı Bebeklerimiz 2 bin civarı da yaşlımız var bunların sağlık ihtiyaçlarını başka mahalledeki sağlık ocağına yaya gidip gelemiyorlar.

Bizler lüks bir şey istemiyoruz bizler zaruri olan şeyleri istiyoruz. Sayın yetkililer hacı bayram mahalle sakinlerinin olarak asker, asker yakınıyız, polis, polis yakınız, şehit yakınız kısacası bizlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve insanız.  

 



14 Kas�m 2017 Sal� 13:23

http://www.urfa63haber.com/haber/akdemirokulla-gitmeyen-kiz-kalmayacak-8268.html