Dünya Arapça Gününde Barış Temennisi

Şanlıurfa Anadolu Arapları Derneği tarafından düzenlenen 18 Aralık Dünya Arapça günü Urfa City AVM konferans salonunda gerçekleşti geceye Arap Kökenli Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi Salon Hınca Hınç Doldu.

Dünya Arapça Gününde Barış Temennisi

18 Aralık Dünya Arapça Günü münasebetiyle Şanlıurfa Anadolu Arapları Derneği Tarafından düzenlenen etkinliğe  Şanlıurfa ve Çevre ilerden gelen Araplar bu gecede bir araya geldi. düzenlenen etkinlik Urfa City AVM konferans salonunda gerçekleşti. Etkinliğe Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi,  Anadolu Arap Derneği Genel Başkanı Ömer Uçak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sait Kaya Eyyübiye Belediye Balkan Yardımcısı M. Sait Ardan, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz Yurt İçinden ve Yurt Dışından katılan Araştırmacı ve Şair yazarların yanı sıra Arap kökenli vatandaş katıldı.

Program Anadolu Arapları Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut İbrahimoğlu ’nun selamlama konuşması ile başladı. Selamlama konuşmasından sonra kürsüye Anadolu Arapları Genel Başkanı Ömer Uçak geldi Uçak “Son dönemlerde özelikle Orta doğuda yaşanan olaylara dikkat çekerek burada akan kanların bir an önce durması için yetkililerin gerekli çalışmalarını bir an önce yapmasını ve son dönemlerde komşumuz olan Suriye’de çıkan çatışmalar sonucunda oluşan bazı oluşumlarda ikamet eden Arap Kökenli kardeşlerimizin Ana dilerinin konuşmasını yasaklandığının bu yasaklamayı yapanların Barış ve özgürlükten bahseden kesimler ve görüşler tarafından yapıldığı dile getirdi.

Uçak İnşallah 2016 yılında düzenleyeceğimiz 18 Aralık Dünya Arapça Gününün Dünyada barışın hakim olduğu gözyaşlarının dökülmediği bir gün olması temennisinde bulundu.

Gecede konuşmacı olarak katılan Filistinli Araştırmacı Yazar Musab Yousef ise “birlikten bahsediyor. Bahsettiğimiz birlik herhangi bir şekilde herhangi bir üslup ile yapılması gereken bir birlik, bu birliktelik siyasi olarak ve ekonomik olarak bir birlik halinde olmazsak biz barışı sağlayamayız.  Biz bu bölgede bir barış yaratamayız,”  dedi.

Gece Geceye katkı sağlayan konuklara günün anısı dolaysıyla plaket takdim edildi plaket takdiminden sonra Arapça Müzik ile devam etti. 



19 Aral�k 2015 Cumartesi 13:16

http://www.urfa63haber.com/haber/dunya-arapca-gununde-baris-temennisi-802.html