Karataş’tan Parti Liderlerine Birlik Olun Çağrısı

Kısa adı TUBDER olan Toplumu Uzlaştırma ve Barış Derneği Genel Başkanı Siyaset Bilimci Kenan Karataş düşürülen Rus jetinden sonra gerginleşen Rus Türkiye ilişkilerinin çok daha vahim boyutlara ulaşmaması için muhalefet liderlerinin dış politika da AK Parti hükümetinin yanında olmaları gerektiğini ifade etti.

Karataş’tan Parti Liderlerine Birlik Olun Çağrısı

Karataş konuşmasının devamında şunları söyledi ;

Angajman kuralları siyasi ve askeri bir karardır. Türkiye belirlediği angajman kuralları çerçevesinde hava sahasını ihlal eden Rus jetini düşürmüş ve haklılığını dünya devletlerine kanıtlamıştır. Türkiye yetkilileri yaşanan olayı haklı nedenlere dayandırmasına rağmen Rus hükümeti ilk etapta savaş yanlısı bir politika izlemeye çalışmıştır. Kirli proje içinde yer alan birkaç devlet dışında destek bulamayan Rusya, savaş tam tamları çalmaktan vazgeçmiş , sosyal, ekonomik ve askeri olarak Türkiye’yi zor duruma düşürebilecek her türlü mücadeleye yönelmiştir. Bunun ilk adımı olarak ta IŞİD petrollerini Türkiye’nin aldığı ve askeri gücünü de Türkiye’den karşıladığı iddiasıyla dünya kamu oyunun önüne çıkmıştır. Bu konuda da başarılı olamayan Rusya bu kez turizm, askeri anlaşmalar, doğalgaz ve farklı yaptırımlarla Türkiye ekonomisini zor duruma düşürmeye çalışmıştır.

Siyaset Bilimci Karataş, Rusya’nın Türkiye’yi zor durumda bırakmak adına yaptığı tüm girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığını ancak muhalefet partilerinin anlaşılmaz bir şekilde ateşe körükle gittiğin iddia ederek sözlerini sürdürdü.

Rusya Suriye’ye yönelik harekatını IŞİD’de dayandırmaya çalışmış ama ne yazık ki inandırıcı olamamıştır. Bugüne kadar yapmış olduğu hava ve kara harekatında bir tek IŞİD’linin dahi hayatını kaybetmemiş olması da bunun en belirgin kanıtı olmuştur. Asıl amacın Türkmen ve Özgür Suriye Ordusunun hakim olduğu 90 Km. lik sınırı boşaltıp başka taşeron unsurlara teslim etmek ve deniz sınırına ulaştırmak olduğu ortaya çıkmıştır.

Türkiye’yi dünyada itibarsızlaştırma girişimleri ve Türkiye’nin IŞİD destekçisi olduğu yönünde ki politikaları çökmeye başlayan Rusya, en büyük desteği bizim muhalefet parti liderlerinden görmeye başlamıştır. Adeta bir Rus partisi gibi yaklaşım sergileyen muhalefet partilerimiz Rusların ülkemize veremediği zararı fazlasıyla Türkiye’ye vermeye başlamışlardır. AK Parti hükümetine karşı bir kinleri olabilir. Ama bu kinlerini dış politikaya ve ulusal güvenliğimizi tehlikeye sokabilecek girişimlere destek olarak yansıtmaları bir anlamda ihanet olarak algılanmaktadır. Bunu yapmakla siyasi rant elde edebileceğini zanneden muhalefet yanıldığının biran önce farkına varmalıdır.

Türkiye kamuoyunun muhalefet partilerinden beklediği tek davranış hiç olmazsa bugün birliktelik sergilemeleridir. Biz buradan muhalefet partilerine seslenmeyi bir görev olarak görüyor ve diyoruz ki ; biran önce Rus olmaktan vazgeçip Türkiyeli gibi davranın ve Türkiye hükümetinin yanında olduğunuzu gösterin, İnanın bana birlik ve beraberliğimizi gören Rus güçler Türkiye’ye karşı daha mantıklı adım atmaya ve yaptırımlar uygulamaktan vazgeçmeye başlayacaktır. Karataş, MHP’yi mantıklı davranıp hükümeti bu konuda yalnız bırakmadığı için kutladığını belirterek sözlerine son verdi.

 

 

 



7 Aral�k 2015 Pazartesi 13:05

http://www.urfa63haber.com/haber/karatastan-parti-liderlerine-birlik-olun-cagrisi-726.html