Muhtardan İnsanlık Dersi

Şanlıurfa’da Kavurucu çöl sıcakların başlaması ile doğada yaşayan hayvanların susuzluğunu gidermek için Üçgöze Köyü Muhtarından İnsanlık dersi

Muhtardan İnsanlık Dersi

Bir çok yerde Çiftçiler tarafından yakılan anızlar sonucunda doğada bulunan hayvan popülasyonunun kayıp olmasına sebebiyet verirken Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Üçgöze köy Muhtarı Cemil Kırmızı’dan bu tür faaliyetlerde bulunanalar insanlık dersi verecek bir çalışma yaptı.

Muhtarı Kırmızı Doğadaki yaban hayatın devam ettirmek için ve doğada bulunan popülasyonun devamlılığını sürdürülmesini sağlamak için doğada bulunan keklik ve diğer hayvanların su ihtiyacını gidermek için kaya oluklarına ve oluşturulan toprak çanaklar içine kendi imkanları ile traktörünün arkasına bağladığı 6 tonluk su tankeri ile bu oluk ve çanaklara su doldurarak Şanlıurfa’da son günlerde 50 dereceyi geçen çöl sıcaklarına karşı doğada bulunan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için büyük çaba harcıyor. Muhtarı Kırmızı’nın bu çalışması halk tarafından büyük taktir topluyor.

Üçgöze köy Muhtarı Cemil Kırmızı kendi imkanları dahilinde yürütmüş olduğu bu çalışma ile ancak kendi çevresinde bulunan hayvanlara fayda sağlanacağını. Ancak Şanlıurfa’da özelikle son günlerde yaşanan çöl sıcaklarına karşı Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü bu faaliyetlerimizi görür belki onlarda bu tür çalışmaları göstererek oluşan çöl sıcaklarına karşı doğada bulunan hayvanların su ihtiyacı karşılanarak hayvanların hayata kalmasını sağlar.  



2 Temmuz 2017 Pazar 11:32

http://www.urfa63haber.com/haber/muhtardan-insanlik-dersi-7176.html